Multisim and Ultiboard

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

custom footprint with internally connected pins

I try to make a footprint, 6x6mm tact switch ( like ultiboard SKHH_1 ) but with working internally connected pins 1-2, and 2-3 like in the real life device.

I tryed to make a custom component in multisim, selecting both the common pins for the switch pin 1, and the other two to pin 2, but when transfered to ultiboard, the ratnest try to connect the internally connected pins.

Only solution found by me, is to make jumpers connect the custom footprints internally connected pins, but the silkskreen looks ugly. How can this solved properly ?

0 Kudos
Message 1 of 7
(5,790 Views)

Dear lidi,

Thank you for contacting National Instrments with your question!

May I ask what type of model do you use to describe the behavior? Isn't it possible to complish the desired function via the model?

Regards,

Marton

NI Hungary

ps.: According to my notification letter your native language is likely to be Hungarian, so if you feel like we can switch to Hungarian.

0 Kudos
Message 2 of 7
(5,770 Views)

Ah, lehet magyarul is, nem is gondoltam volna.

Szóval, a lényeg, hogy az autorouter felismerje, hogy az alkatész két kivezetése belül össze van kötve, ezért ha egymás mellé sorolom őket, akkor szépen sorba lehet kötni őket, nem szükséges minden lábat külön öszekötni.

De küldök mindjárt egy példa kapcsolást, amin szerepel a kérdéses alkatrész.

0 Kudos
Message 3 of 7
(5,758 Views)
Mellékelem a file-okat.
0 Kudos
Message 4 of 7
(5,756 Views)

Megnéztem a csatolt fájlokat, a kérdést most már értem teljesen Smiley Happy

Viszont nem találkoztam még ilyen problémával, de ahogy keresgéltem mások sem.

Természetesen utánanézek a kérdésnek, addig is a következőeket javasolnám:

-Tools/Netlist editor ->Topology

Itt állítható be, hogy az Autorouter milyen topológia szerint dolgozzon (ezt minden kérdéses netre külön kell beállítani)

Sajnos az Autorouternek egyébként nem sok beállítási lehetősége van. Így félek kicsit, hogy nem tudja automatikusan megtalálni az összekötött pineket de még próbálkozunk.

Üdvözlettel,

Márton

0 Kudos
Message 5 of 7
(5,739 Views)

Igazából talán még az segíthetne megkerülni a problémát, ha lehetne olyan footprintet rajzolni, aminek több pinjét is ugyanúgy hívnák. De ilyet nem lehet. Bár ez lehet hogy zavaró lenne.

Úgy sikerült egyébként megoldani a problémát, hogy csináltam olyan footprintet a kapcsolónak, amire rárajzoltam a jumpert. Csak ettől hülyén néz ki a beültetési rajz.

Vagy lehetne még úgy is hogy a footprintben egy belső rézrétegen összekötném a két azonos lábat, de ez is gondot jelenthetne később, ha valaki használja ezeket a rétegeket, nem csak a top-ot és bottom -ot.

Legtutibb megoldás valami olyasmi lenne, ha létezne még egy réz réteg, ami direkt ilyesmire szolgál. Azaz footprinten, alakatrészen belüli összekötésekre.

0 Kudos
Message 6 of 7
(5,729 Views)

Kedves lidi,

Hosszas keresgélés után sajnos arra az eredményre jutottam, hogy nem lehetséges egy alkatrészen belül olyan huzalozást létrehozni amí megkönnyítené a bekötést. Továbbá a layerek között sincs olyan mely feladata hasonló lenne. Így a kézzel történő kötözgetés a fellelt anyagok szerint elkerülhetetlen.

Üdvözlettel,

Márton

0 Kudos
Message 7 of 7
(5,560 Views)