NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Bacnet OPC server ( data monitoring)

herkese öncelikle merhaba ,

data izlemeyle ilgili bir problemim var. elimdeki sensörlerle ölçüm yapıorum bunları bacnet opc server aracılığıyla sql server a alıyorum. sorun burdan sonra başlıyor , bu datalar ancak sql ile teker teker manuel olarak excel e aktarılabiliyor. benim bu dataların hepsini labview üzerinden platform oluşturup toplu şekilde buluşturma ihtimalim nedir ? bu konuda yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

umarım derdimi anlatabilmişimdir şimdiden çok teşekkürler

0 Kudos
Message 1 of 13
(7,002 Views)

Sorunuz pek açık değil. Verileri excele mi aktarmak istiyorsunuz, sql veri tabanına mı aktarmak istiyorsunuz? Yoksa sadece kaydetmek yeterli mi?

0 Kudos
Message 2 of 13
(6,997 Views)

dataları düzenli bir şekilde biraraya almak istiyorum . datalar sql tabanına kaydediliyor. excel de denedim ama maalesef tek tek objectleri aktarmam gerekiyor. bunun için labview de kullanabilme ihtimalim var mıdır ?

0 Kudos
Message 3 of 13
(6,992 Views)

verileri düzenli bir şekilde bir araya getirmek nedir? belirli aralıklarla veri alıyorsunuz ve bunları sql, excel, metin, vb olarak yeni veriyi öncekinin arkasına ekleycek şekilde kaydetmek midir? önce verileri dediniz sonra nesneleri diyorsunuz, nesneden kastınız nedir?

0 Kudos
Message 4 of 13
(6,982 Views)

pardon object derken veri noktalarını kaydetmiştim . evet bu veri noktalarından gelen verileri biraraya toplamak istiyorum. evet dediğiniz gibi birbirine eklemek . çünkü excel de yapmayı denediğimde sadece tek bir veri noktasından gelen verileri görebiliyorum . her veri noktasından gelen veriyi tek tek sql serverdan almam gerekiyor.

0 Kudos
Message 5 of 13
(6,980 Views)

Sorunuzda hala belirsizlikler var 🙂 Verdiğiniz bilgilere göre çıkartımlar yapmaya çalışıyorum ama sor cevapla ile ardışıl bir çok ileti yazıp duruyoruz.

Bu kadar yazıdan sonra, siz hala söylemediniz ama benim anladığım, algılayıcılardan veri geliyor ve OPC sunucu üzerinden SQL veri tabanına yazılıyor. Burada algılayıcılardan gelen verileri OPC üzerinden SQL e aktarırken daha doğrusu OPC sunucuya yazarken LV kullanıp kullanmadığınız belli değil, bir şekilde OPC'ye yazılıyor. Daha sonra SQL içerisinden OPC'ye erişip verileri alıyorsunuz ve sanırım SQL de ilgli tabloyu kopyalayıp Excel'e aktarıyorsunuz?

İlk soru, algılayıcıdan gelen veri LV ortamında alınıyor ise OPC'ye, sonra SQL'e ve ordan da Excel'e aktarmanın gerekliliği nedir?

Algılayıcılardan gelen veri LV ortamında alınıyor ise bir araya getirme ve kaydetmeyi LV'de yapmak yeterli değil mi?

LV işin içinde yoksa ve LV ile bu iş ne düzeyde yapılır diye soruyorsanız. Algılayıcılardan gelen veri yi LV ile OPC'den okusak olur mu? 

Diğer olasılıkları da yazacağım ama uzun bir liste çıkacak. En iyisi her adımı yazılım mantığı çerçevesinde detaylandırın ve nihai isteğinizi belirtin.

Bilgi, teknik ve konuyu açıklayıcı olursa analiz etmek o kadar kısa sürer 🙂

0 Kudos
Message 6 of 13
(6,970 Views)

excel i sadece deneme amaçlı kullandım .

iconag die bir firmadan bir yazılımla yapıoruz bu yazılım labview tabanlı . 

''Algılayıcılardan gelen veri LV ortamında alınıyor ise bir araya getirme ve kaydetmeyi LV'de yapmak yeterli değil mi?''

bu verileri nasıl gösterebilirm lv üzerinden bunu öğrenmek istiyorum. 

0 Kudos
Message 7 of 13
(6,959 Views)

İşte bir noktaya varıyoruz 🙂 Verileri LV ile alıyorsanız elbette LV araçlarını kullanarak istediğiniz biçimde farklı birçok kaydetme yöntemini kullanabilirsiniz. En temel yöntem metin tabanlı olarak dosyaya kaydetmek olacaktır.

Tahmin ediyorum ki yazılımcı firma, veriler farklı ortamlara taşınabilsin diye OPC sunucuya yazmayı tercih etti. Böylece aynı yazılımı siz dahil farklı firmalara nerdeyse bir değişiklik yapmadan uyarlayabilirler.

Öncelikle yazılımın kaynak kodları sizde var mıdır yoksa sadece derlenmiş biçimi mi (*.exe) var? Eğer kaynak kodlar varsa OPC yazmayı ve oradan SQL'e almayı tamamen aradan kaldırıp, alınan verileri istediğiniz biçimde bir araya getirip uygun dosyalama için yardımcı olmaya çalışırız.

Baştan belirtmek isterim, LV ile yazılım deneyiminiz olduğunu var sayıyorum. Aksi halde şahsım adına söyleyeyim, tüm yazılımızı forumlarda ele alabilmemiz pek mümkün olmayacaktır :S

0 Kudos
Message 8 of 13
(6,956 Views)

var ama ileri seviyede değil umarım yeterli olur 🙂

sadece derlenmiş şekilde exe var elimde . 

Untitled.jpg

0 Kudos
Message 9 of 13
(6,949 Views)

Derlenmiş kod içerisinde değişiklik yapılamayacağına göre iki seçenek kalıyor.

1.OPC sunudaki adreslere erişip verileri LV ile alabilirsiniz. Daha sonra istediğiniz biçimde kaydedebilirsiniz.

2.Bu üzerinde iyi düşünülmesi gereken bir seçenek. Kullandığınız yazılım sadece veri toplayıp OPC'ye yazıyorsa, o yazılımı aradan kaldırıp ham veriyi LV ile toplamak ve istediğinizi yapmak.

Seçim sizin 🙂

0 Kudos
Message 10 of 13
(6,946 Views)