NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

C++, .net labview içerisinden çağırılabiliyormu

İyi günler, labviewle türkçe bir forum hazırlanması çok güzel belki her aradığımızı bulamayız ama zamanla gelişir 4-5 seneye güzel bilgiler birikir burada. Benim sormak istediğim, Labview ile hazırladığımız arabirim içerisinde arka planda C++ kaynak kodlarını çalıştırabiliyormuyuz ve ya gömülü olarak istediğimiz kodları labviewde çalıştırıp kullandığımız değişkenleri labview için giriş çıkış noktaları olarak atayabilirmiyiz. Linkteki proje beraberinde verilen kaynak kodları normalde gayet güzel çalışıyor ama labview için farklı forumlarda linkteki kart için paylaşılan vi lardan sonuç alamadık. Benzer sorular yabancı forumlarda da sorulmuş fakat sonuca ulaşılmış bir post bulamadım umarım kaynak kodları labview içerisinde çalıştırmak çok karmaşık değildir.   

http://www.elektor.com/magazines/2007/november/usb-data-acquisition-card.271706.lynkx

0 Kudos
Message 1 of 3
(5,524 Views)

Önceki Labview sürümlerinde CIN (Code Interface Node) diye bir kod çağrı yöntemi vardı. Metin tabanlı C kodlarını çağırıp doğrudan çalıştırabiliyordunuz. Artık böyle bir destek kalmadı. Ancak eskiden beri mevcut olan CLFN (Call Library Function Node) eskiye göre biraz daha kullanışlı bir şekilde .dll çağrıları için kullanılabilir. Pek çok sefer Labview içerisinde yazdığım kod parçalarını .dll ' e çevirip bu şekilde çağırıp kullandım ve gayet iyi çalışıyor. Belirtmiş olduğunuz cihaza ait standart .dll sürücü kütüphanesi varsa biraz zamanınızı alacak olsa bile kendi Labview sürücünüzü yazabilirsiniz. Bilmeniz gereken hangi fonksiyonların nasıl kullanıldığı ve bu fonksiyonların çağrı parametreleri. 

0 Kudos
Message 2 of 3
(5,496 Views)

Zafer Bey'in belirtmiş olduğu üzere artık daha çok CLFN fonksiyonu kullanılmaktadır. Bu sayede önceden derlenmiş kodların çağrılması sağlanmaktadır.

 

Bir diğer bildiğim yöntem ise; "System Execute" fonksiyonu vasıtasıyla GCC tarzı Command Prompt'la bütünleşmiş C/C++ derleyicileri LabVIEW ile tandem kullanılabilir. Fakat bu yöntem ve kullanmayı düşündüğünüz Elektor yapımı USB DAQ cihazı ne kadar sağlıklı olur biraz şüpheliyim. Ürünün standart bir aygıt sürücüsü ve .dll çağırma yöntemi belliyse CLFN'den daha iyi bir başarı sağlanabilir.

 

İlede C/C++ kullanılacaksa, LabWindows/CVI yazılımımız belki de en doğru seçim olur. Hem LabVIEW görsellerine hem de C/C++ kod yazma ortamına tek elden sahip olabilirsiniz.

 

İyi çalışmalar dilerim.

 

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 3 of 3
(5,487 Views)