08-27-2017 08:57 AM
CPU üzerinde MPI portu mevcut. Fakat verileri PXI üzerinden alacağımız için ve PXI üzerinde RS232 portu olmadığı için bu seçeneği kullanamayız sanırım. Ya da C serisi RS232 modülü almamız gerekir PXI için.
Açıkcası PXI-PLC haberleşmesi konusunda uzman olmadığım ve ilk tecrübem olacağından daha kolay bir sistem seçme gayretindeyim. Ve NI PXI-PROFIBUS modülünü gördüğümde, bu modülün bu iş için üretildiğini ve ideal olduğunu düşündüm.
Tecrübelerinize dayanarak bu haberleşme için en basit yol hangisidir?
08-28-2017 04:57 AM
Merhaba,
Profibus-ProfiNET dönüştürücü kullanıp bahsettiğim yazılımsal çözümü de düşünebilirsiniz. Google'a "Profibus ProfiNET dönüştürücü" yazarsanız ürünleri görebilirsiniz. Ben daha önce bu tipte bir dönüştürücü kullanmadım ve Siemens'ten nefret etmemin en büyük sebebi de budur. Sizi kendilerine mecbur bırakıp kilitliyorlar.
Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi PXI Profibus modülünü hiç kullanmadım. Mutlaka düzgün çalışıyordur ama çok kullanılan bir ürün olmadığı için biraz uğraşmanız gerekebilir. Dönüştürücülü çözümler daha pratik olabilir.
İyi çalışmalar,
Emre TÜZÜNER
AnsoLab Elektronik
NI Alliance Partner
08-28-2017 10:10 AM
Merhabalar;
Profibus ürününü Türkiye'de bazı müşterilerimiz kullandılar.
Herhangi bir sorunla karşılaşmadıkları gibi, hazır örnekler ile işlerini kendi başlarına çözdüler, herhangi ek bir teknik destek ihtiyaçları olmadı.
Bilgilerinize.
08-28-2017 11:16 AM
Emre bey, direktifleriniz için çok teşekkürler. Hepsini değerlendireceğim.
Candan bey, o zaman sizin öneriniz, NI PXI - S7-300 PLC haberleşmesi için NI PXI-PROFIBUS modülü kullanmamız yönünde?
Bu haberleşme ile ilgili örnek uygulamalar, modül ile birlikte bir CD içerisinde falan mı gelecek peki?
Eğer bu modülü satın alırsam, PLC VE PXI arasında kullanmam gereken tek fiziksel altyapı RS485 kablosu mu olacak?