NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

DAQ Signal Accessory ve USB-6255 Bağlantısı

Selamlar,

Elimdeki DAQ Signal Accessory'yi USB-6255 Screw Term Tipi M serisi DAQ cihazına bağlamak istiyorum (sadece analog input kanallarını kullanacağım).

ni.com/manuals'te yer alan 1996 tarihli DAQ Signal Accessory manual'inde "SH68-68 kablonun bir ucunu DAQ Signal Accessory'e diğer ucunu E serisi

DAQ cihazına bağlayın" bilgisinden başka bir bilgi yer almıyor. buradan yola çıkarak DAQ Signal Accessory üzerindeki "68 pin device (Diff mode)"

connectorüne ait pinout bilgisinin 6036E E serisi DAQ kartına ait pinout dağılımı ile aynı olduğunu söyleyebilir miyiz veya bu connector'ün pinout

bilgisine sahip olan birileri var mıdır?

Not: M series manual'inin "M series and E series pinout comparison" bölümünde gördüğüm kadarıyla sadece dijital kanallar arasında farklar bulunduğu

için DAQ Signal Accessory M serisi bir DAQ cihazıyla haberleşebileceğini düşünüyorum...

Teşekkürler 

0 Kudos
Message 1 of 5
(7,918 Views)

Selam,

Bağlamak istediğin ekipmanın ne olduğunu yazar mısın? Sanırım USB-6255 Screw Terminal DAQa onu bağlayamazsın. Screw Terminal yerine Mass Terminal olsaydı bağlayabilirdin. Ekipmanla ilgili detaylı bilgi verebilirsen daha fazla bilgi vermeye çalışabilirim.

İyi günler.

http://www.ni.com/pdf/products/us/cat_usbmseries_625x.pdf

Tablo-2 (Recommended Accessories (Mass-Termination Versions))

Zafer

0 Kudos
Message 2 of 5
(7,905 Views)

Serhat, 

Zaferin dediklerine bende katiliyorum.  6255in Mass Terminal olsaydi, SH6868 kablosunu kullanarak signal accessoryini kullanabilirdin, ama screw terminal versiyonunda boyle bir kablo baglantisi yok. 

Bu iki variyosyonun arasindaki farki burdada gorebilirsin:  http://sine.ni.com/ds/app/doc/p/id/ds-20/lang/en

0 Kudos
Message 3 of 5
(7,897 Views)

Selamlar,

Sanırsam talebim yanlış anlaşıldı:

DAQ signal accessory'den çıkan SH68-68'in diğer ucuna bir ucu kesik SCSI 68 pin kablo takarak bağlantı yapmak istiyorum.

Ekteki resimde görüldüğü şekilde bazı pin'lerin bağlantılarını yaptım. Ancak DAQ signal accessory'nin tüm pinoutunu bilemediğim için tüm pin'leri bağlayamadım:

E serisi 68 pin'li DAQ kartlarında örneğin 20 no'lu pin 6036'da "NC" iken 604x serisinde aynı pin "AO Ext Ref" sinyali tarafı için kullanılıyor. Yanlış bağlantı yapıpta

cihazlara zarar vermemek için DAQ signal accessory'e uygun pinoutu öğrenebilirsem, 6255 ile pin bazında eşleştirme yapabilirim.

Kolay gelsin... 

0 Kudos
Message 4 of 5
(7,891 Views)

Serhat Bey merhabalar,

Böyle bir bağlantı olasılığı aklımdan geçmedi değil ama pek doğru olmayan bu kıvrak zeka çözümü sanırım sadece biz düşünürüz diye dile getirmeyi düşünmedim. Screw Terminal uçlarına 68pin kablonun uçlarını kesip doğru uç doğru pine gelecek şekilde bağlantı yaparsanız bir soun çıkmayacaktır (Gürültü olasılığı dışında). Sadece kullanacağınız accessory kullandığınız kart ile uyumlumu onu kontrol etmeniz yeterli ve sanırım sizin kullandığınız zaten uyumlu.

İyi günler.

Zafer

0 Kudos
Message 5 of 5
(7,871 Views)