NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Daq mx constantlar silindi

Kurmuş olduğunuz yapıda sorun var. Öncelikle tek tek ne yapmak istediğinizi açıklar mısınız? Enkoder ile bir sayıcınız olduğunu anlıyorum ve 720 tetik bir tur yapıyor. Her bir tetik için başka bir kaynaktan veri alıp açı karşılığı değer grafiği mi elde etmeye çalışıyorsunuz? Eğer öyleyse bu yapı hatalı olmuş.

0 Kudos
Message 11 of 14
(2,989 Views)

Zafer bey elimde bir sayacım ve basınç transducerim var.Asıl yapmak istediğim şey encoderdan her bir digital edge gördüğümde analog girişe gidip basıncı okuyabilmek. Bunun için önce aşağıda attığım programda ki gibi CI encoder angular dan gitmeye çalıştım fakat olmadı ardından sadece encoder CI Edges olarak bir VI yazdım '' rapor acılama '' olarak attığım VI bu çalışıyor şimdi bu digital edge leri referans alarak tetkleme yapıp gidip basıncı okumam lazım. Hem devri hem pulse sayısını hem de basıncı okuyabilmek için şunu hazırlamıştım ama hatalarla dolu . Attığım VI da CI Encoder angular yerine DAQ Assistan dan daq mx e generate yapıp onu kullanıcam ve şimdi bunu basınç ile senkronize etmem gerekiyor.

0 Kudos
Message 12 of 14
(2,987 Views)

Buna bakabilirseniz daha iyi olur sanıyorum

0 Kudos
Message 13 of 14
(2,983 Views)

İsteğinizi en baştan anladım ama kurduğunuz yapı bu işi yapmıyor. Bir kanaldan sayıcı "counter" okuyorsunuz başka kanaldan da analog veri alıyorsunuz daha sonra bunları çakıştırmaya çalışıyorsunuz. Bu yaptığınız enkoderin her tetiği için veri toplamak değil.

Yapmanız gereken enkoderi veri toplar gibi okuyup verileri çakıştırmaya çalışmak yerine, donanımı bu doğrultuda çalıştırmak.

Örnekler içerisinden "Cont Acq&Graph Voltage-Ext Clk.vi" !ı inceleyin. Kart, harici bir tetikleme ile eş zamanlı olarak verileri topluyor ve bilgisayara aktarıyor. Bunun gibi bir kaç farklı örneği de inceleyiniz. Daha sonra veri/açı grafiği gösterimi üzerine tekrar konuşabiliriz.

Bağlantıda verilen pdf belgesini de okursanız daha faydalı olur kanaatindeyim. 

DAQ Advanced: Counters and Timing 

Advanced Timing.png 

0 Kudos
Message 14 of 14
(2,973 Views)