07-08-2015 08:07 AM
Herkese merhabalar
Real Time (Scan Interface) ve FPGA platformları arasında veri aktarımı yaparken karşılaştığım bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Kullandığım şasi cRIO-9074 ve üzerinde bir adet C serisi 9213 ve yine bir adet de C serisi 9229 kartı bulunmakta.
İlk başta boş bir fpga projesi açıp şasiyi ve üzerindeki C serisi kartları tanıttım. Daha sonrasında My Computer altında boş bir real time vi açtım (Projede "4" isimli program). Amacım sıcaklık değerini bu program üzerinden 9213 yardımıyla okuyup bunu Open FPGA VI Reference ile FPGA altında açtığım bir programda görüntülemek. Buraya kadar hiçbir problem yok. Gayet başarılı bir şekilde anlık sıcaklık bilgisini programda (Projede "3" isimli program) okuyabiliyorum. Fakat bu programda 9229 ile ayrıca gerilim sinyali okumaya başladığımda (ikinci while döngüsü - hala FPGA platforumunda) bana devamlı sıfır değerini gönderiyor. Sebebini anlayamadım.
Konuyla alakalı ekran görüntüsü ektedir. Yardımcı olursanız sevinirim.... Kolay gelsin
Metin ÇAVDAR
07-09-2015 04:22 AM
Metin Bey merhaba;
Aslında Host ile FPGA arasında veri iletişim sorunsuz gerçekleşiyor olabilir ve muhtemelen Host tarafında da 0 (sıfır) değeri okunuyordur.
Burada FPGA altındaki ölçümün niçin 0 (sıfır) olduğu sorusuna yanıt aramak gerekiyor.
Bunun yanıtı da 9229 modülünün küçük bir özelliğinden kaynaklanıyor.
Dikkat ederseniz FPGA altında Start ve Stop kanalları olduğunu görebilirsiniz. Yüksek hızlı 24-bit'lik Delta-Sigma özellikli modüllerimizin hemen hepsinin FPGA altında çalıştırılması durumunda bu şekilde Start ve Stop sinyalleri kullanılarak başlatılması gerekmektedir. Bu sinyallerin nasıl kullanılacağı konusunda 9229'un FPGA ile ilgili örneğini (LabVIEW Examples altından kolayca erişebilirsiniz) incelemenizi tavsiye ederim.
Kolaylıklar dilerim.