NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

LabVIEW Embedded

LabVIEW Embedded uygulama ornekleri,egitim-tanitim videolari varmıdır?,bunlara nasıl ulaşabilirim?

Turgay

0 Kudos
Message 1 of 8
(9,593 Views)

Merhaba Turgay,

Genel bilgi olarak bu sayfayi oneririm:  http://www.nxtbook.com/nxtbooks/ni/embeddeddesignplatforms/

Embedded icin ana portal burda:  https://www.ni.com/en/shop/compactrio.html

Embedded alaninda hangi konuda bilgi almak istersiniz?  Bende yardimci olabilirim.

NIin embedded alaninda urunleri su kategorilere ayrilabilir:

Microprocessors/Microcontrollers

Custom Circuit Design

FPGA

Industrial/Real-Time PCs

Embedded Computers

Gordugunuz gibi bir cok alanda bilgi var, ancak dusundugunuz bir embedded platform varsa, daha detayli bilgi verebilirim.

Ornek program olarak LabVIEW yada LabWindows/CVI ornek programlari NI-RIO driverleri indiriseniz otomatik olarak LabVIEWe yuklenir.

-Tolga

0 Kudos
Message 2 of 8
(9,575 Views)

Merhaba Tolga,

Ben ,LabVIEW Microprocessors/Microcontrollers/    Blackfin-ARM prosesör modülleriyle ilgileniyorum.

TFT ve Dokunmatik LCD ile ilgili örnek uygulamalara sitede rastlayamadım.Özellikle bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler ,

Turgay

Message Edited by madhex on 02-05-2010 03:45 PM
0 Kudos
Message 3 of 8
(9,573 Views)
Dokunmatik LCDleri "LabVIEW Touchpanel Module" ile programlayabilirsin. http://www.ni.com/labview/hmi.htm Systemin herhangi bir Windows CE yada Windows XP Embedded olabilir, ve LabVIEWdan bunlari programlayabiliyorsun. Program ornekleri Touchpanel modulu ile geliyor, Touchpanel 2009un deneme versiyonunu aradim ama maalesef bulamadim. Ama, eger Touchpanel 8.2.1i denemek istersen (ornek programlarla) burdan indirebilirsin: http://xevious.ni.com/evaluation/labview/toolsets/LVTP821.exe Eger processorun ARM ise, touchpanel 2009 ile Windows CE 4.2 yada 5.0 OSleri programlayabilirsin. Win XPe sadece x86 processorlarla uyumlu. -Tolga
0 Kudos
Message 4 of 8
(9,527 Views)

"LabVIEW Touchpanel Module" ile Herhangi bir ARM-CE hardware programlanabiliyor mu?

Daha once sadece NI dan satin alinan HMI hardware ler programlanabiliyor diye duymustum.

Ozgur

0 Kudos
Message 5 of 8
(9,071 Views)
Arkadaşlar merhaba RF VERİCİ VE ALICI DEVRESİ Yaptım verileri kablosuz alıp seri portdan bilgisayara aldım bilgisayarda veriler sn'de 3byte 3 byte şeklinde geliyor, örneğin ilk byte 127, ikinci byte 127, üçüncü byte 225 gibi, hyper terminal veya rs232 analyzer gibi programlarda verici kısımdaki sensörlerde değişiklik yaptığımda anında görebiliyorum ancak labview de baya bir zaman sonra ve çok doğru olmadan görüyorum, ne ile ilgili olabilir acaba, ayrıca bu veriler labview de read buffer'a 127127255 gibi birleşik ve sürekli geliyor bunları labviewde nabız = 127, Oksijen saturasyonu = 127, oda sıcaklığı =22.5 gibi düzenlemem lazım, ne yapabilirim dizi mantığı mı kurmak gerek yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler...
0 Kudos
Message 6 of 8
(8,934 Views)
Arkadaşlar merhaba RF VERİCİ VE ALICI DEVRESİ Yaptım verileri kablosuz alıp seri portdan bilgisayara aldım bilgisayarda veriler sn'de 3byte 3 byte şeklinde geliyor, örneğin ilk byte 127, ikinci byte 127, üçüncü byte 225 gibi, hyper terminal veya rs232 analyzer gibi programlarda verici kısımdaki sensörlerde değişiklik yaptığımda anında görebiliyorum ancak labview de baya bir zaman sonra ve çok doğru olmadan görüyorum, ne ile ilgili olabilir acaba, ayrıca bu veriler labview de read buffer'a 127127255 gibi birleşik ve sürekli geliyor bunları labviewde nabız = 127, Oksijen saturasyonu = 127, oda sıcaklığı =22.5 gibi düzenlemem lazım, ne yapabilirim dizi mantığı mı kurmak gerek yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler...
0 Kudos
Message 7 of 8
(8,934 Views)

Merhaba,

Öncelikle, forumda yeni bir konuda mesaj gönderirken yeni bir başlık açmanız yerinde olacaktır.

Bu sayede, diğer kullanıcıların mesajlarınızı daha kolay erişmesi/bulması mümkün olabilir.

Sorunuzun cevabına gelince;

Eğer verilerin gönderilmesi yüksek bir frekans ve baud rate ile gerçekleşiyorsa programınız verileri işlemekte yavaş kalıyor olabilir.

Bu durumda input buffer taşar ve veriler ile senkronizasyonunuzu kaybedersiniz.

Programınızı veri gönderimi başlamadan önce çalıştırın, böylece ilk byte'dan itibaren doğru byte'i doğru şekilde yorumlarsınız.

Veri aktarımı başladıktan sonra programınızı çalıştırırsanız ilk okuduğunuz byte'ın paketin kaçıncı byte'ı olduğunu bilemezsiniz.

Alternatif olarak, veri paketlerinize paket başlangıcını belirten ilave header byte'ları eklerseniz, herhangi bir anda okumaya başladığınızda da doğru sıralamayı yakalayabilirsiniz.

S. Eren BALCI
IMESTEK
0 Kudos
Message 8 of 8
(8,931 Views)