NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

LabVIEW: Generic file I/O hatası

Herkese Merhabalar

Uzun süredir LabVIEW 2016 kullanarak üzerinde çalıştığım ve açılırken bir kez bile teklemeyen programım birden bire LabVIEW: Generic file I/O hatası vererek açılmıyor. Forumda önerilen hemen her yöntemi denedim. Hatta LabVIEW'ı komple kaldırıp tekrar geri yükledim fakat problem hala çözüme ulaşmış değil. Bu arada ilginç bir biçimde backup olarak koruduğum kopyası da aynı hatayı veriyor. Konu ile alakalı yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Add 273 on whatever Celcius said.
-Kelvin
0 Kudos
Message 1 of 4
(3,212 Views)

Program kodunu ve acmak istedigin dosyayi ekleyebilirsen bir goz atabilirim.

Senior Software Developer
0 Kudos
Message 2 of 4
(3,187 Views)

Merhabalar,

Muhtemel ilgili çalışmanız içerisindeki bazı vi'lar çeşitli sebeplerden dolayı bozulmuş(corrupt) durumda, nadiren de olsa bu tarz durumlar oluşmakta. Açıkçası düzeltmenin net bir yöntemi mevcut değil. Bu sebepten dolayı sizlere bu konudaki tavsiyem, düzenli olarak çalışmanızı yedeklemeniz olacak. Ayrıca bu konu ile ilgili geçmişte yaşamış olduğum gözlemlerime dayanarak bazı notlar paylaşıyorum.

• İlgili "projeyi, vi'ı " lokal bilgisayardan değilde ağdaki başka bir bilgisayardan yada sunucudan açmaya çalışıldığında bu tarz bir problem görmüştüm.
  • Backup çalışmanınızı aynı bilgisayarda değilde başka bir bilgisayarda deneyebilir misiniz? 
  • Nadiren de olsa geliştirme ortamında iken yazılım kaynaklı hatalar nedeni ile LabVIEW'in crash olması durumunda da bu tarz bir probleme tanık olmuştum.
Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 3 of 4
(3,173 Views)

Merhabalar Himmet Bey,

Cevabınız için teşekkür ederim. Programın direkt olarak kendisini ağ üzerinden açmasam da bazı I/O işlemlerini ağ üzerinden yapıyordum ve bu ağdaki klasörde programın en güncel halinin yedeğini tutuyordum. İlginç bir şekilde hem lokal bilgisayardaki hem de ağ üzerindeki kopyalar aynı hatayı verdi. Daha sonra başka bir bilgisayara dosyayı aktarıp tekrar denedim fakat sonuç değişmedi. Bir önceki versiyona sahip kopyayı geliştirerek en son haline geri getirdim fakat diğer probleme bir çözüm getiremedim hala.

Sonuç olarak, yaptığım araştırmalar neticesinde NI'ın bu probleme net olarak bir çözüm üretemediğini gördüm. Bu vesile ile de kopya tutmanın önemini tekrar anlamış oldum.

Add 273 on whatever Celcius said.
-Kelvin
0 Kudos
Message 4 of 4
(3,145 Views)