06-29-2018 08:04 AM
Herkese Merhabalar
Uzun süredir LabVIEW 2016 kullanarak üzerinde çalıştığım ve açılırken bir kez bile teklemeyen programım birden bire LabVIEW: Generic file I/O hatası vererek açılmıyor. Forumda önerilen hemen her yöntemi denedim. Hatta LabVIEW'ı komple kaldırıp tekrar geri yükledim fakat problem hala çözüme ulaşmış değil. Bu arada ilginç bir biçimde backup olarak koruduğum kopyası da aynı hatayı veriyor. Konu ile alakalı yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.
07-02-2018 03:40 PM
Program kodunu ve acmak istedigin dosyayi ekleyebilirsen bir goz atabilirim.
07-05-2018 12:50 AM
Merhabalar,
Muhtemel ilgili çalışmanız içerisindeki bazı vi'lar çeşitli sebeplerden dolayı bozulmuş(corrupt) durumda, nadiren de olsa bu tarz durumlar oluşmakta. Açıkçası düzeltmenin net bir yöntemi mevcut değil. Bu sebepten dolayı sizlere bu konudaki tavsiyem, düzenli olarak çalışmanızı yedeklemeniz olacak. Ayrıca bu konu ile ilgili geçmişte yaşamış olduğum gözlemlerime dayanarak bazı notlar paylaşıyorum.
07-11-2018 01:44 AM
Merhabalar Himmet Bey,
Cevabınız için teşekkür ederim. Programın direkt olarak kendisini ağ üzerinden açmasam da bazı I/O işlemlerini ağ üzerinden yapıyordum ve bu ağdaki klasörde programın en güncel halinin yedeğini tutuyordum. İlginç bir şekilde hem lokal bilgisayardaki hem de ağ üzerindeki kopyalar aynı hatayı verdi. Daha sonra başka bir bilgisayara dosyayı aktarıp tekrar denedim fakat sonuç değişmedi. Bir önceki versiyona sahip kopyayı geliştirerek en son haline geri getirdim fakat diğer probleme bir çözüm getiremedim hala.
Sonuç olarak, yaptığım araştırmalar neticesinde NI'ın bu probleme net olarak bir çözüm üretemediğini gördüm. Bu vesile ile de kopya tutmanın önemini tekrar anlamış oldum.