NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labview VI'dan C koduna dönüşüm

Arkadaşlar merhaba, 

Acaba labviewde herhangi bir VI'ı C diline compile edebiliyor muyuz? Bildiğim kadarıyla arduino'ya ve 2014 sürümü labviewde raspberry'ye bir compile uygulaması var fakat henüz kullanma fırsatım olmadı. C için de aynı şey mümkün mu yada VI'ı arduino yada raspberry diline dönüştürüp sonrada o kodu C diline dönüştürmem mümkün mü acaba?

İyi günler.

0 Kudos
Message 1 of 7
(3,886 Views)

Her VI'ı doğrudan dönüştürmek mümkün değil. Ama bir kütüphane var. Bu kütüphaneyi kullanarak oluşturacağınız kod C ye dönüştürebiliyor.

LV2015 için

NI LabVIEW C Generator

LV2017 için

LabVIEW C Generator 2017 

0 Kudos
Message 2 of 7
(3,870 Views)

Zafer Bey merhaba,

Bu konu için araştırma yaparken C Generator'ü görmüştüm, yerli forumumuzda bir bilgi bulamamakla birlikte yabancı forumlara baktığımda pek de sağlıklı çalışmadığından bahsetmişler. Ben size projemizden özet olarak şöyle bahsedeyim. Biz herhangi bir havalı kompresörün toplamda kaç saat çalıştığını, kaç saat yükte kaç saat boşta çalıştığını ve bir basınç sensörü ile bazı verileri kaydetmek istiyoruz. Basit olarak projemiz böyle; saat ve basınç kaydı. Sorularım şu şekildedir;

-Aslında bir VI olarak düşündüğümüzde basit bir VI olmakla birlikte bu kod C diline dönüştüğünde kompleks bir hal alır mı?

-C Generatorun bu VI çalıştırma yetisi var mı?

-Yada C Generator az-çok, doğru-yanlış dönüşümü yaptığı zaman kodu çok bozmadan dönüştürebilir mi (gerekirse ben az hata ile dönüşen C kodunu tekrar düzeltebilirim)?

İyi günler

0 Kudos
Message 3 of 7
(3,852 Views)

Bu toolkiti denemedim. Aşağıdaki açıklamaya da bakarsanız LV içerisinde oluşturduğunuz kodu C'ye dönüştürüyor.

• Generate ANSI C code from LabVIEW VIs
  • Compatible with 8-, 16-, and 32-bit microprocessors
  • Use with any embedded OS or barebone

Getting Started with the NI LabVIEW

Anlamadığım bu projenizin C ile ilgisi nedir? Gömülü bir sistem mi tasarlamak istiyorsunuz?

0 Kudos
Message 4 of 7
(3,841 Views)

Zafer Bey açıklamayı okumuştum fakat tam compile etme yeteneğine pek güvenemedim açıkçası. O yüzden sorma gereği duydum. Evet gömülü bir sistem oluşturup kendi kartlarımızla veri toplamayı hedefliyoruz Zafer Bey

0 Kudos
Message 5 of 7
(3,828 Views)

Anladım. "LV ile sorunsuz C kodu oluşturulabilir mi" ben de bilmiyorum. Normalde dll, .NET Assembly ürettiğinizde runtime engine gereksinimi oluyor. Sanırım üretilen C kodu platform bağımsız olmalı, runtime engine gerektirmemeli. Örnek projeyi bu şekilde derlediğimde oluşan C kodu içerisinde böyle bir referans görmedim. Deneyip neticeyi yazarsanız biz de bilgi edinmiş oluruz. Smiley Wink

0 Kudos
Message 6 of 7
(3,825 Views)

Umarım projeyi gerçekleştirdiğimizde deneyimlerimizi paylaşmak için sabırsızlanıyorum Zafer Bey 🙂

0 Kudos
Message 7 of 7
(3,780 Views)