NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Monitor Seçimi

Merhabalar Arkadaşlar

Labview ile yazılım geliştiriyorum.Yeni bir monitor almayı düşünüyorum.Fakat monitör size kısmını karar veremedim.Sizlerin bir tavsiyesi var mı?

Cevaplarınız için teşekkür ederim...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 1 of 2
(5,303 Views)

Merhabalar;

Maalesef herhangi bir firmaya yönelik montiör markası ve modelini belirtmemiz mümkün değil. Ancak ileri derece uygulamaların geliştirilmesinde monitör seçiminin önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta "programcı monitörü" diye bir kavram duyduğumu da belirtmeliyim 🙂

LabVIEW'de kod geliştirmenin hızlandırılması için, uygulama kodunun tek bir sayfaya sığdırılması önerilmektedir. Ekran çözünürlüğünüzün yüksek olması durumunda tek bir sayfaya daha fazla kod parçası sığmaktadır. Bu sebepten yüksek çözünürlüklü bir monitör her zaman tercih sebebi olmalıdır.

Öte yandan Full HD gibi bir çözünürlükte subVI'ların terminallerinin çok küçük görünmemesi için ekran boyutlarının da büyük olması avantajınıza olacaktır. Kanımca en ideal çözünürlük 1600 x 1200 piksel ve 22 - 24" ebatlarında monitörlerde olacaktır. 

Diğer bir konu ise, PC'nize iki adet monitör bağlamak da uygulama geliştirmeniz için avantaj sağlayacaktır. Monitörlerden biri kullanıcı arayüzünü (Front Panel) diğeri ise görsel kodu (Block Diagram) göstermekte kullanılırsa geliştirme biraz daha hızlanabilir. Çift monitör çıkışı PXI kontrolörlerimizde (örn. 8115, 8135) mevcut bir özelliktir. Masaüstü bilgisayarlar için çoklu ekran desteği olan ekran kartları tercih edilebilinir. Dizüstü bilgisayarların da VGA/HDMI çıkışları ile LCD ekranlar eş zamanlı kullanılarak çoklu ekran yapıldığını pek çok kere gördüm.

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 2 of 2
(5,210 Views)