NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

RS232 ile motor kontrolü

Merhaba arkadaşlar;

Yapmam gereken proje

2 ana devresi

2 optik sensoru

2motor kontrolü olan devrede,

optik sensorler döndükce delikleri sayarak konumu okuyor, veriyi yani acı ve hızı ana devreye göndererek kontrolu saglıyor.

benim belirli aralıklarla veri yollamam sonra hızı ve açıyı okuyup tekrar ana devreye sürüş icin göndermem gerekiyor

Labview da daha yeniyim

VISA read write ile başladım ,rs232 örneklerine de baktım sonra izlemem gereken yol nedir? yardımcı olabilir misiniz

0 Kudos
Message 1 of 2
(5,378 Views)

Motorun hangi verisini kontrol etmek istiyorsunuz, pozisyonunu mu hızını mı?Yoksa kullanıcı seçimine mi bağlı?

Ana devre için hangi altyapıyı seçtiniz?

Arduino tarzı daha hazır bir ortam kullanmanız PC haberleşmesi başta olmak üzere pekçok sorunu baştan ortadan kaldıracaktır.

Motorun etkin kontrolü için uygun bir H-bridge'de gerekecektir. Bunu da eğer kendiniz yapmanız gerekmiyorsa bir "Arduino shield" şeklinde temin edebilirsiniz. Motorun hızını H-Bridge'e uyguladığınız PWM oranı ile belirleyebilirsiniz.

Saniyede önünden geçtiğiniz delik sayısından da hızını hesaplayıp feedback verisi olarak kullanabilirsiniz. Hedefiniz ile hesapladığınız hız arasındaki hataya göre PWM oranını yeniden ayarlayacaksınız.

S. Eren BALCI
IMESTEK
Message 2 of 2
(5,359 Views)