NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

RS485 Modbus ile iletişim

Merhaba,

RS485 Moıdbus ile enstrümanlarımın haberleşmesini labview ile yapmak istiyorum. Genel sitede araştırdım, çoğu versiyon 2011 kullanarak yapmış örnek programlar için onlardan yardım istedim fakat burada da bu konuyu açmak istedim. Bu konu ile ilgili şuan VISA Serial fonksiyonunu kullanarak bağlantı kurmaya çalışıyorum fakat başarılı olamadım. Bu konuda yardım ederseniz sevinirim.

Kullandığım Labview versiyonu : 2009 SP1

Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 1 of 32
(7,012 Views)

Selamlar,

Öncelikle neyi başaramadığınızı söylemeniz size yardımcı olunması açısından daha faydalı olacaktır.

LabView'da sırasıyla Help / Find Examples'a tıklayın. "NI Example Finder" diye bir pencere ekrana gelecektir.

Burada da sırasıyla Hardware Input and Output / Serial /  NI RS-485 Transceiver Control açarak bir örnek uygulamaya ulaşabilirsiniz.

Ayrıca NI-Serial device driver'ının bilgisayarınızda kurulu olması ve RS-485 cihazınızla haberleşebilmek için bir cihaza ihtiyacınız olacaktır.

Not: Bende de sizdeki LabView versiyonu mevcut

Kolay gelsin

Serhat

TAI

0 Kudos
Message 2 of 32
(7,009 Views)

Modbus ile com port üzerinden RS232-RS485 dönüştürücü kullanarak haberleşebilirsiniz. NI sitesinden modbus kütüphanesini indiriniz ve adreslemeleri o kütüphanedeki kullanımlarına göre yapınız. Hatta içinde örnek de olması gerekliydi. Modbus kullanmayalı çok uzun zaman oldu, hatırladığım kadarıyla böyleydi.

0 Kudos
Message 3 of 32
(7,006 Views)
0 Kudos
Message 4 of 32
(7,004 Views)

elimde çift converter var. Biri MODBUS RS485 çeviriyor diğer de RS485 ten USB'ye çeviriyor. +,-,GND girişlerini kullanıyor USB'ye çevirirken. Driver bu durumda gerekli midir? 

@Zafer Bey

Modbus kütüphanesini indirdim. Destekledikleri aşağıdaki gibi. 2009 SP1 ile bir problemi oluyor mu fikriniz var mı? 8,6 nın içindeki .llb dosyasını mı kullanmalıyım?

http://zone.ni.com/devzone/cda/epd/p/id/4756

"

Supported Development Environments

This version of the NI-MODBUS LabVIEW Library supports the following development environments:

• LabVIEW 7.1, 8.2, 8.5, and 8.6
  • LabVIEW Real-Time (RT) 8.2, 8.5, and 8.6"

Yasemin Barutçu
0 Kudos
Message 5 of 32
(6,997 Views)

Biz kullandığımızda LV 7.1 (Şu an LV 2010 kullanıyoruz) ile uygulama geliştiriyorduk ve kütüphane ile ilgili hiç bir sorun çıkmamıştı. Sizin de sorunla karşılaşacağınızı zannetmem. O zamanki uygulamada Control Techniques motor sürücülerinden oluşan bir ağa bağlanıp adresleri ile içindeki değişkenlere erişip değiştiriyorduk ve sistemi çeşitli eksenlerde hareket ettiriyorduk. Comm porta 24V ile çalışan piyasa malı bir RS232-485 dönüştürücü takmıştık ve sürücü ağına bağlanmıştık.

Sanırım kütüphanede örneği de vardı. Haberleşeceğiniz adresleri tam olarak biliyorsanız pek sorunla karşılaşmadan çözebileceğinizi düşünüyorum. Takılırsanız eski kodları bulup modbus kısmını paylaşabilirim.

Kolay gelsin.

Not : "Sürücü gerekli midir?" diye sormuşsunuz. USB cihazları zaten sürücüsüz kullanamazsınız. USB-RS485 dönüştürücünüzün sürücüsü olmalı. Biz anakart üzerindeki comm portu kullandığımız için sürücü gerekmemişti.

0 Kudos
Message 6 of 32
(6,995 Views)

Teşekkürler deneyeceğim. 

CoN Adr : 005

Baudrate 9600

Parity Bit : No

Stop bit : 1

Bunların yeterli olacağını düşünüyorum. Teyit edebilir misiniz?

Yasemin Barutçu
0 Kudos
Message 7 of 32
(6,990 Views)

Bu arada kütüphane kurulumu için benioku "readme.html" dosyasını okursanız;

Installing NI-MODBUS Library

In order to use the Library in LabVIEW, please follow these steps:

• Close LabVIEW.
  • If you have version NI-MODBUS Library 1.1 on your system, it is recommended to uninstall it by going to Control Panel -> Add Remove Programs -> National Instruments Software and select NI Modbus 1.1 from the list.
  • Copy NI Modbus.llb from the ##\vi.lib folder to the LabVIEW_ROOT\vi.lib directory where ## is your LabVIEW version (example 86 for 8.6) andis the root folder where you installed LabVIEW.
  • Copy lvmodbus.chm and lvmodbus.txt from ##\help to the LabVIEW_ROOT\help directory.
  • Copy nimodbus.mnu from ##\user.lib to the LabVIEW_ROOT\user.lib directory.
  • Restart LabVIEW. You should see the NI Modbus palette in the User Libraries palette.

To Uninstall the Library, remove all the files copied from the previous steps.

Siz 8.6 içindekileri kullanıp LV 2009 klasöründe ilgili yere kopyalayınız.

0 Kudos
Message 8 of 32
(6,988 Views)

Biliyordum library uygulamasını yaptım hepsini herhangi bir sorun almadım şuana kadar. Teşekkürler

Yasemin Barutçu
0 Kudos
Message 9 of 32
(6,986 Views)

Haberleşme ayarları RS232 deki gibi yapılıyordu sanırım. Kullanacağınız adresi o kütüphanedeki örnekte adres girişi olacak orada kullanıyordunuz. Daha da ötesini hatırlayamıyorum 🙂 Deneyin bakalım olmazsa başka çare düşünürüz 😉

0 Kudos
Message 10 of 32
(6,985 Views)