NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

TDMS Dosyasını Excel Formata Çevirmek

Excel şart ve bir kaç sütundan oluşmayacak. Excel içinde sütunlara göre sayfalar da ayarlanacak. 😕 Excel siz olmuyor galiba

Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 11 of 17
(3,525 Views)

NI (LV) sanırım Office dosyalama biçimini istediği gibi kullanmak amacıyla gerekli olan lisans anlaşmalarını sanırım ya Microsoft'la yapmamış ya da önemli görmemiş ve zaman ayırıp bu konuya eğilmemiş.

Zorunluluksa bilgisayarınıza Office kurmalısınız ve Report Generation Toolkit kullanın ki ActiveX çağrıları ile uğraşmak biraz zamanınızı alabilir :S

Message 12 of 17
(3,522 Views)

Yasemin Hanım,

TDMS Read fonksiyonu, bildiğim kadarıyla MS Excel'in olmasını gerektirmemektedir. Başlı başına ham TDMS dosyaları üzerine çalışan düşük seviyeli bir fonksiyon olması gerekiyor.

Öte yandan benim de naçizhane düşüncem yazılım geliştirme bilgisayarınızda MS Office kurulu olmadan, böyle bir uygulama geliştirmenin biraz zor olacağıdır.

Sonuç olarak üreteceğiniz Excel dosyalarını bir şekilde açıp sonucu görmeniz gerekiyor. Lisans durumudan ötürü belki OpenOffice'i düşünüyor olabilirsiniz ancak ortaya çıkan dosyanın Excel'le tam olarak uyumlu olduğunu görebilmek için illaki MS Excel'e ihtiyaç duyulacağını düşünüyorum. Farklı bir bilgisayara dosyaları her seferinde aktarıp orada açmak, olmadı değişiklik yapıp aynı şeyi yeniden denemek biraz zaman kaybı olur gibime geliyor 🙂

Kolaylıklar dilerim.

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 13 of 17
(3,511 Views)

Ama sorun, bu programın genel ve istenilen yerlerde çalıştırılabilir bir program olmasıdır. Yani programın çalıştığı yerlerde Excel ile açılıp incelenmez sadece arşivlenir ve başka bilgisayarlarda açılabilecek hale de getirilebilir. Ki zaten office olmayan bilgisayarlarda denemiş müşterilerim olmamış 🙂 Tüm bilgisayarlarınıza kurun aktive edin diyemem de. TDMS için bir problem yok ama excel formatında ciddi bir sıkıntı.

Ama office olmadan kullanamamak benim için tıpkı, labview olmayan bilgisayarlarda geliştirdiğim yazılımı çalıştıramam gibi bir şey..

Yasemin Barutçu
0 Kudos
Message 14 of 17
(3,509 Views)

Sorunu şimdi daha iyi anladığıma inanıyorum.

Bu durumda, oluşturacağınız Installer ile birlikte ilgili ActiveX obejelerini de taşıyabilmeniz gerekecektir.

Ancak bu duruma yönelik olarak acaba MS Office'in ilgili ActiveX objeleri, Installer ile kopyalanmaya uygun mudur, bu konu biraz araştırma gerektirecek.

Moving Data From LabVIEW Into Excel (http://zone.ni.com/devzone/cda/pub/p/id/1339) sayfasında anlatılan alternatif bir yöntemi (DIY AcitveX/.NET) değerlendirebilirsiniz. ActiveX objeleri yerine belki "Microsoft.Office.Interop.Excel .NET Assembly" obejelerini taşımak daha sorunsuz (lisans hakları bakımından) bir çözüm olabilir ancak konunun biraz fazla .NET programcılığına doğru kayacağı da aşikar.

MS Office yerine OpenOffice'de düşünülebilecek bir alternatif. ActiveX objelerini (ki eğer varsa) taşımak daha kolay olabilir. 

Kolaylıklar dilerim.

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 15 of 17
(3,504 Views)

Araya girerek fikrimi söyleyeyim, bırakın lisansla uğraşmayı 🙂 Herkese açık ve internet gezgini olan her bilgisayarda açabileceğiniz HTML tabanlı bir rapor oluşturun olsun bitsin.

Excelde yapmak istediğiniz rapor biçimlerinin tümünü fazlasıyla HTML'de oluşturabilirsiniz 😉

0 Kudos
Message 16 of 17
(3,503 Views)

@Zafer

Bana kalsa da HTML en uygun çözümdür fakat müşteri her zaman haklıdır diyerek 😃 bu excel sorunlarıyla uğraşıyorum. Hatta bana kalsa TDMS den daha güzelini bulamazlar ama işte..

@Candan

sizin de dediğinizi inceleyeceğim fakat pekte kolay olmayacak gibi 😞 Yine de çok teşekkür ederim.

Yasemin Barutçu
0 Kudos
Message 17 of 17
(3,491 Views)