NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Thermocuple test bağlantı

Merhaba,

Ben ölçüm sırasında termocoupleı konnektörden ters bağlamışım. Dolayısıyla negatif yönde 500milyon gibi değerler okudum. Testi tekrar yapma şansım yok. Bu sıcaklık değerlerini voltaj değerleine çevirebileceğim, labview in kullandığı denklemleri nereden bulabilirim?

0 Kudos
Message 1 of 4
(5,489 Views)

Sorunuzu tam olarak anlayamadım. Yanlış alınan ölçümleri olması gerekene dönüştürecek bir yol mu arıyorsunuz? Eğer isteğiniz öyleyse maalesef mümkün olmayacaktır. Termokuplu ters bağlamışsanız aldığınız veriler anlamsız olacaktır ve anlamlı bir değere dönüştüremezsiniz. Yapmanız gereken testi tekrar yapmak.

0 Kudos
Message 2 of 4
(5,487 Views)
Merhabalar; Acaba kayıt yapılan yazılım ve donanım detayları hakkında bizleri bilgilendirebilir misiniz ? LabVIEW ve dolayısıyla DAQ Assistant kullanılması durumunda, ekli ekran görselinde de gözüktüğü üzere, minimumu ölçüm değeri olarak -270 derece seçilebilmektedir. Dolayısıyla bu değerin altında bir okumanın yapılması pek mümkün olmayacaktır. Acaba -500 milyon derece şeklindeki ölçümleri hangi yazılım ortamında yaptığınız konusunda bilgi verebilir misiniz ? İyi çalışmalar dilerim. Candan
(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 3 of 4
(5,479 Views)

LabView 2010 da PXI ile yaptım, CompaqRioda da aynı şey oluyor ama. siz minimum değere 0 da girseniz, termocouple ters bağlanıp ısıtılınca çok büyük eksi değerlere doğru gidiyor.

0 Kudos
Message 4 of 4
(5,470 Views)