08-09-2012 04:09 AM
Merhabalar,ben daha önce dosya oluşturmayla alakalı bir problem üzerine yazmıştım yardımlarınızla hallettim teşekkür ederim.şimdi başka bir problemle karşılaştım.Kullandığım programda bataryayı şarj deşarj ediyorum ve akım,gerilim ölçüyorum.şarj ederken tam dolu olup olmadığından emin olmak için şarj akımının 20 dakika onceki değeriyle şu andaki değerini karşılaştırmam gerekiyor.eğer ikisi arasındaki fark 50 mA den az ise işlemi durdurmak istiyorum.örnek grafik ektedir.biz şu anda sadece belli bir zaman şarj ederek grafiği oluşturuyoruz yani diyelim 2,5 saat şarj et sonra kes şeklinde.fakat pil yaşlandıkça bu süre yeterli gelmemeye başladı.
08-15-2012 03:54 AM
Merhabalar;
Alınan ölçümlerin sıklığı ya da periyodu belirli midir (hardware timed continous acquisition ise belirlidir) ? Eğer bellirliyse son 20 dakikalık veriyi kapsayacak bir boyutlu bir diziye (1D Array), shift register kullanarak sürekli verilerinizi yazabilir ve dizi içersindeki ilk ve son elemanları karşılaştırma yapmayı deneyebilirsiniz.
Eğer ölçümleriniz periyodik değilse (sözgelimi dış bir ekipmandan 2-3 saniyede bir defa verileri alıyorsanız), bu durumda diziyi oluştururken waveform veri tipini kullanmayı deneyebilirsiniz. Waveform veritipini içeren array'de zaman etiketlerini karşılaştırarak sonuca ulaşabilirsiniz, ancak bu işlem öncekine göre daha zor olacaktır.
Kolaylıklar dilerim.