NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

dosyada degisiklik

merhabalar ben bir program yazdim, program bana bir .dat extension file veriyor, buraya ekledim. ben simdi bu dosyanin icinden bazi bilgiler alip baska bir dosya olusturmak istiyorum. tekrar baska bir labview prog kullanarak bunu nasil yaparim? ekteki ornek.dat dosyama bakarsaniz, bu benim asil programimidam aldigim dosya. mesela, sadece 3. ve 5. columndakileri almak istiyorum yeni dosyama, ve yeni headerler koymak istiyorum mesela. bunu nasil yapabilirim? elimde bunlardan 4-5 bin tane olursa bu isi nasil hizli bi sekilde yaparim? tesekkurediyorum

0 Kudos
Message 1 of 3
(5,384 Views)

Verdiğiniz dosyada özel bir başlık ve iki farklı veri gurubu var. İsteğiniz özel olarak bu dosya içerisinden belirli kolonları mı çekmek yoksa genel bir yapı mı oluşturmak? Genel bir yapı oluşturulacaksa öncelikle standart bir dosyalama yapısı oluşturmalı ve veriyi tekrar okurken bu şablona göre hareket edilmeli.

0 Kudos
Message 2 of 3
(5,381 Views)

Merhabalar;

LabVIEW içersindeki "Write to Measurement File" bloğunu kullanarak .lvm uzantılı dosyalar üretmenizi öneririm. Bu sayede Express paletindeki Merge - Combine türü fonksiyonlarla dosyaya yeni sütunlar ekleyebilir, Select Signal fonksiyonu ile de ilgili sütunları (kanalları) programınıza çekebilirsiniz. Program içersinde döngüler kulanarak birden fazla dosyayı üst üste açabilir ve bu sayede dosya okuma otomasyonu yapılabilir.

Kolaylıklar dilerim.

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 3 of 3
(5,356 Views)