06-18-2012 02:29 PM
Verdiğiniz eğriler ve karşılık gelen sınır değerleri polinomla kolaylıkla ifade edilemeyecek verilerden oluşuyor. Ara değerler için interpolasyon yapmak yerine başka bir çözüm de aklıma gelmiyor ama bu sizin daha iyi bileceğiniz bir konu aslında. Ben ancak grafikte çizdirme konusunda fikir verebilirim. Ara değerler olsa da olmasa da sınır değerlerini çizdirme mantığı değişmiyor. Grafik denetimi girmiş olduğunuz tüm sinyaller için interpolasyon yapıyor. Sizin ayrıca ara değerleri hesaplayıp grafikte göstermeye çalışmanıza aslında gerek yok. Hesap yapıp sonuç elde edeceğiniz ara değerler varsa olnları hesaplayın ama grafikte göstermek için bu işlemi yapmanıza gerek yok.
06-18-2012 02:30 PM
yukarıda bahsettiğim şekilde programın son hali ektedir.
06-18-2012 02:35 PM
merhaba zafer bey,bir kaç saniye ara ile msj gönderdik...
ara değerler grafiği çizdirmek için değil örneğin 0,5 aralıklarda grafik değerinin limitler arasında olur olmadığını karşılaştırmak için gerekiyor...Bunuda interpolasyon ile yaptım.programı inceleyebilirmisiniz acaba.
06-18-2012 02:49 PM
lv 2010 vi ları ektedır
06-19-2012 03:03 AM
Akşam incelemeye çalışacağım kısmetse. Birkaç haftadır fazlaca yoğunum.
06-20-2012 02:14 AM
Kodu inceledim ama ne yapmaya çalıştığınızı pek anlamadım 🙂
06-22-2012 05:25 PM
şöyle anlatmaya çalışayım...
iki adet değişken mevcut.örneğin yol ve yük... bunun xy grafiğini çizdiriyosunuz. Bu grafik çoğunlukla belli bir formda karşımıza çıkıyor. Grafiğin uygun olup olmadığını bizim tarafımızdan belirnenen üst ve alt limit ile belirliyoruz.eğer x ekseninin her bir kesitinde y değeri sınırların dışına çıkarsa grafik red olarak yorumlanıyor...