NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

exe. halindeki VI kendi VI'ımızla kontrol etmek??

Solved!
Go to solution

Merhabalar,

Sorum şöyle; elimde bir cihaz var (ne olduğu önemli değil) bu cihazın üreticisi kontrol arayüzü olarak labview kullanmış. Ben cihazı şimdi adamların gönderdiği exe. şeklindeki (block diagram falan görünmüyor tabi) labview programını kendi oluşturduğum bir vi ile kontrol edebilir miyim? amacım aynı anda tek bir vi ile başka cihazları da koordineli bir şekilde çalıştırmak..

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler...

0 Kudos
Message 1 of 6
(6,150 Views)

Selamlar,

İngilizce bildiğinizi varsayarak bir google search:

How Do I Run an Executable or External File From Within LabVIEW: http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/5CF9526FF069EA8E862564C400579DBA

Tabi ki benim tavsiyem "Instrument Driver Network"'ten cihazın driver'ini bularak kendi özgün uygulamanızı oluşturmanız...

Birden fazla cihazdan bahsetmişsiniz. Bir ATE (Automatic Test Equipment) gibi bir şey oluşturup belirli işlemlerin belirli sırada yapılmasını istiyorsanız National Instruments'in TestStand ürününü bir incelemenizi öneririm.

Serhat

0 Kudos
Message 2 of 6
(6,146 Views)
Solution
Accepted by topic author mess

Çalıştırılabilir "exe" dosyaları başka programlardan kontrol edemezsiniz. Olası en temel kontrol o programın pencere handle ya da içinde kullanılan activeX denetimlere referanslarını elde ederek ulaşmak ve içeriğini değiştirebilmek olur ki bu da çok kolay bir işlem değildir. Arkadaşın verdiği bağlantı "exe" LV içerisinden nasıl çağrılırı anlatıyor ki bu da LV içerisinden "System Exec.vi" komutu ile çalıştırmak istediğiniz uygulamanın adresini yazarak çalıştırmaktan ibarettir. Amacınız o uygulamayı LV içerisinden çalıştırmak ise yeterlidir ancak bu uygulamayı kontrol ediyorsunuz demek olmaz.

Message 3 of 6
(6,138 Views)

Teşekkür ederim Zafer Depe,  amacım exe çağırmak değil exe'yi kontrol etmek. Birkaç yerde daha araştırdım sanırım sizin dediğiniz gibi olmuyor.

0 Kudos
Message 4 of 6
(6,128 Views)

Rica ederim.

"exe" yi kontrol edemezsiniz ama LV ile yazıldığına göre standart bir veri toplama/haberleşme yazılımı olabilir. Son yıllarda, bu ve benzeri konularla ilgili (özellikle LV üzerine) Türkiye'de çalışan firmalar mevcut. Eğitim almak ya da bu tür bir uygulamanın yazılması için destek almak için onlara başvurabilirsiniz.

0 Kudos
Message 5 of 6
(6,122 Views)

Kontrol programı LV ile yazıldığına göre, muhtemelen cihazın bir LV driver'ı da vardır.

Cihazın ne olduğunu söylememişsiniz. Standart markalı standart bir cihaz ise bu driver kurulumu NI Instrument Driver Network'ten kolaylıkla temin edilebilir.

Eğer standart bir cihaz değil ise, kontrol yazılımını sağlayan firmanın elinde kendi hazırladıkları bir driver olabilir.

Kendileri ile irtibata geçip onu isteyebilirsiniz.

Bu driver'ı edinerek, kendi kontrol yazılımınızı kendiniz oluşturmanız daha doğru olacaktır.

Cihazın haberleşme arayüzü nedir bilmiyorum ama, hazır bir driver bulamazsanız, kendiniz de böyle bir arayüz kütüphanesi oluşturabilirsiniz.

Kolay gelsin,

S. Eren BALCI
IMESTEK
Message 6 of 6
(6,111 Views)