NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

labview de fibonacci search method algortimasının çalıştırılması

Hocam tekrar merhabalar,

LV ile algoritma kurma konusunda hızlı ilerleyeceğinizi umuyorum ki bu sorunuzda dahi ilerleme kaydettiğinizi görüyorum 🙂

Eklediğim çözümde matematiksel hata olabileceğini tahmin ediyordum 🙂 Aslında vermiş olduğunuz belgeleri ve özellikle adım adım algoritma kurulan yeri esas almaya çalıştım ama yine de bir yeri yanlış yorumladım sanırım.

Kodu doğru okumuşsunuz çünkü sadece polinom işlevi esas alarak kurdum ama herhangi bir işleve dönüştürmek hiç sorun olmayacaktır.

Akşam yolladığınız kodu da inceleyerek hata yaptığım yeri düzeltip tekrar yüklemeye çalışacağım.

İyi çalışmalar.

0 Kudos
Message 11 of 19
(3,313 Views)

x1(n+1) ve x2(n+1) hesaplamalarında hata olmuş. Verdiğiniz belgelerin birine bakarak oluşturmuştum ama algoritma açıklaması ile kurulan algoritmada farklılık varmış. Sanırım açıklamayı yazarken indis olan (-1) ifadesi normal punto ile yazıldığı için sayı olan -1 ile karıştırmışım. Bir düzeltme yaptım ama hala birkaç hata var 🙂

Siz zaten soruyu çözmüşsünüz. OOP yöntemi ile verdiğiniz son belgede sizin de kullandığıız kodlamaya göre düzenlememi isterseniz hafta sonu düzeltip ekleyebilirim. Hafta içi yine yoğunum hatta bugün şehir dışındaydım akşam geç geldim.

0 Kudos
Message 12 of 19
(3,306 Views)

merhaba zafer bey.

proje oluşturma farklı bir yöntem olduğu için o şekilde düzenleyip yollarsanız benimde bakabileceğim bir örnek olmuş olur. programda takıldıgınız yerleri benim hazırladığım OOP deki şekilde yaparsanız sanırım çalışır.

sizden ricam birde o formülasyon kısmını nasıl genellşetirebiliriz. o konuda küçük bir bilgi verirseniz minettar kalırım.

çok sıkıyorum belki ama son olarak bir şey isteyecektim,

bu programı     line search metodu dediğimiz bir programın subvi sı şeklinde çalıştıracağım. yani aslında üst bölümde bir dizi hesaplamalardan sonra ortaya bir formül çıkacak. işte ortaya çıkan bu formül, doğruca bu programın içindeki formül olması gerekiyor. ve yeni gelen formüle göre işlem yapılacak. aslında buradaki a, b, t, gibi ,ifadeler  çok önemli değil sadece hesaplamaların hassasiyetini sağlayan değerler. esas mesele programa girecek olan bu formül. bu konuda yardımcı olursanız minnettar kalacağım. ben ise şimdi oturup bu line search metodunu yazmaya koyulayım 🙂 bakalım ortaya ne çıkacak..

iyi çalışmalar.

0 Kudos
Message 13 of 19
(3,299 Views)

Hocam merhabalar,

Kod düzeltmesini sakin kafa ile hafta sonu yapmaya çalışacağım 🙂

Gelelim diğer sorunuza.

...yani aslında üst bölümde bir dizi hesaplamalardan sonra ortaya bir formül çıkacak. işte ortaya çıkan bu formül, doğruca bu programın içindeki formül olması gerekiyor. ve yeni gelen formüle göre işlem yapılacak...

Başka bir noktada bir formül oluşacağını ve bu formülü esas almak istediğinizi söylemişsiniz. Daha önceki iletinizde ise;

..fonksiyon üretiminde verdiğiniz algoritma ile sanırım yalnızca polinom şeklinde denklemler üretilebiliyor. oysa bizim uğraştığımız bu metodda karşımıza üstel logaritmik trigonometrik, mutlak deger bv. her türlü denklem yazabilmemiz incelememiz gerekir...

Yani bu formül herhangi bir kalıpta olabilir demiştiniz. Ben özellikle sayısal yaklaşımda her formül bir polinom olarak ifade edilebileceği için o genel yapıyı kullanmıştım. Bu değişken yapıdaki formül ne kadar değişkendir? Genelleme yapılabilecek bir kalıbı yok mudur? Ayrıca üst rutinde bu belirsiz kalıplı formülü nasıl oluşturmayı düşünüyorsunuz?

0 Kudos
Message 14 of 19
(3,295 Views)

merhaba zafer bey.

sorularınızı önce uzun uzun nasıl anlatırım diye düşündüm hatta kağıda bile geçtim, sonra asıl hedefimizin bu olmadıgına, ve benim şu anda sadece Labviewlw ilgili ne kadar fazla şey öğrenirsem iyi olur mantığına geldim. o yüzden sorularınıza şöyle cevap verip konuyu kapatmak istiyorum.

çok değişkenli ve her biçimde karşılaşabileceğimiz bir fonksiyonumuz var.ingilizce adı CCD ( cyclic coordinate descent) (merak edip googledan taratırsanız diye yazdım ) amaç bu foksiyonu minimize etmek. değişkenlerimizi koordinat ekseni üzerinde yatayda ve dikeyde lamda değişkeni kadar ilerletiyoruz, her kademede diğer değişkenler sabit tutularak fonksiyonumuzun değişken sayısı tek'e düşürüp  tek değişkenli fonksiyon elde ediyoruz. işte bu elde ettiğimiz foksiyonu fibonacci metodu ile çözüp ikinci kademenin noktalarını buluyoruz. ve bu işlem fonksiyonun değeri belirlediğimiz epsilon değerine kadar iterasyon devam ediyor.

yani sorularınıza cevap olabildimi bilmiyorum ama bu konuda sizi daha fazla meşgul etmiyeyim.

sizin çözümünüz olan son halini eklerseniz sevinirim. 

zafer bey. daha öncede dediğim gibi esas yapmam gereken proje konusuna geçtiğimde sizden yardım isteyeceğim. yinede  yapmış oldugunuz yardım ve ilginiz için çok teşekkürler.

sonraki konuda görüşmek üzere.

iyi çalışmalar diliyorum size ve birlikte çalıştıgınız tüm ekibe selamlar sevgiler saygılar.

Message 15 of 19
(3,278 Views)

Hocam merhabalar,

Bugün yaptığımız bir makinede sorun çıktı fabrikaya gittim, gece yarısına doğru döndüm ve algoritma düzeltmesini ancak bitirdim, ekliyorum. Dikkat edecek olursanız yapıda nerdeyse hiçbir değişiklik olmadığını göreceksiniz. LV ile nesne tabanlı uygulama geliştirmenin en önemli faydlarından biri de kodun güncellemeye/değiştirmeye açık olması ve kolay okunabilir olmasıdır. Matematiksel yapıyı sizin kullandığınıza göre düzelttim ve kullandığım ilk modeli uyarlamadaki hatalarımı da görmüş oldum.

Muhtemelen kendi uygulamanızı LV temel geliştirme tekniklerine göre geliştireceksiniz ama LVOOP için forumumuzda örnek olması sebebiyle bu kod da paylaşıma açılmış olur.

Bahsettiğiniz diğer konuya henüz kafa yoramadım :S Kafam biraz yorgun bugün 🙂

Yarın dışında bu hafta tümüyle şehir dışında yoğun olacağım. Fırsat oldukça foruma küçük katkılar vermeye çalışacağım.

Kolay gesin.

Not : Hocam ben kontrol ettim ama takdir edersiniz bu saatte algı hatası yapmış olabilirim lütfen kodu bir kere de siz kontrol edin.

0 Kudos
Message 16 of 19
(3,272 Views)

merhabalar,

Ben bilgisayar kullanarak  osiloskopu kontrol etmek istiyorum, labview ve GPIB arayuzey kullanarak. Problemim su: Bilgisayarda labview 7.1 yuklu ve benim osiloskobu kontrol icin gerekli driver labview 2009  gerektiriyor. Ben bu driver i labview 7.1 de nasil acabilirim ya da donusturebilirim?

Not: PC nin ozellikleri labview 2009 icin yeterli degil, kisacasi yeni labview yuklemek disinda bir cozume ihtiyacim var.

Tesekkurler

iyi calismalar

Songul K.

0 Kudos
Message 17 of 19
(3,262 Views)

Merhabalar, forumlara hoş geldiniz.

Bu sorunuz için yeni başlık açın lütfen. Mümkünse, yapılması gereken bir arkadaşın sürücüleri açıp LV 7.1 e dönüştürmesi (denemeye çalışırım). Çeşitli kısıtlamalar çıkarsa düzeltmek gerekir. Yeni başlık açıp sürücü kütüphanesini paylaşırsanız dönüştürmeye çalışırız.

0 Kudos
Message 18 of 19
(3,257 Views)

Songul Hanım,

Mümkünse yeni bir konu altında mesajınızı yeniden oluşturabilir misiniz ? Akabinde bu sayfadaki mesajınız da silinecektir.

Teşekkürler.

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 19 of 19
(3,244 Views)