11-28-2012 02:46 AM
merhabalar, labview programı ile gpib yardımıyla lakeshore 331 sıcaklık kontrol cihazını konusturmam gerekiyor ama bir türlü işin içinden çıkamadım (malesef labviewde çok yeniyim). sıcaklık oranı seçimi için (low, medium ve hıgh olarak) ilgili komutları tek tek gönderdigimde cihaz gerekli değişimi yapıyor fakat ben bunun üçlü bir buton şeklinde ya da üç adet ok butonu olarak karşıma çıkıp low ya da medium seçimi için cihazda o seçimi gösterse bile herhangi bir işlem yapmamasını ve high seçmem durumunda cihazdan high ayarlandıgını göstermesini ve belirli max ve min sıcaklık aralıgında bir set sıcaklığı girmemi istemesini ve bir rampa degeri girerek sıcaklıgı artırmasını son olarakta son sıcaklığı geri okuyup ekrana yazdırmasını istiyorum. Bu konuda bana yardım edebilir misiniz? şimdiden teşekkürler...
11-29-2012 01:40 PM
Merhabalar;
Uygulama talebiniz maalesef tartışma ve paylaşım forumunun amacının biraz dışında kalmaktadır. Size önerebileceğim 2 seçenek var:
1) Uygulama geliştirmeye hemen dalmadan önce temel LabVIEW bilgisine sahip olmak için mevcut kaynakları gözden geçirebilirsiniz.
http://forums.ni.com/t5/NI-Uuml-r-uuml-nleri-304-le-304/LABVIEW-For-Everyone-T%C3%BCrk%C3%A7e-%C3%87... sayfasında çok güzel hazırlanmış bir Türkçe kaynağa yönelik bilgiler mevcuttur.
2) LabVIEW ile daha önce uygulama geliştirmiş kişilerden yardım alabilirsiniz. Bulunduğunuz şehir/üniversite hakkında bilgi paylaşırsanız belki de yakınınızda size yardımcı olabilecek birileri çıkabilir.
11-30-2012 12:36 AM
acemi oldugum için biraz uğraştırdı ama istedigimi yapmayı basardım 🙂 önerileriniz için tesekkür ederim.