02-04-2012 10:27 AM
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Zafer Bey. Sanırım görsellik konusunda en kesin çözüm LV de Control Design and Simulation Module kullanmak olacak. Tabi oda ilk etapta fiyat açısından ekstra bir masraf olacağı için şuanda pek mümkün değil.
02-05-2012 03:03 PM - edited 02-08-2012 04:24 PM
Control Design & Simulation Modül'ü, sistemlerin matematiksel olarak modellenmesi ve sistem tanımlaması için kullanılan bir eklenti olup, kullanıcı arayüzünün geliştirilmesi ya da daha zengin içerikli kullanıcı arayüzü tasarlamak için herhangi özel bir yapı içermemektedir.
Öte yandan, temel LabVIEW araçları ile daha zengin özellikte kullanıcı arayüzleri geliştirmek için https://decibel.ni.com/content/groups/ui adresinde bulunan Kullanıcı Arayüzü Geliştiricileri Grubu'nu incelemenizi tavsiye ederim.
Selamlar,
Candan
02-05-2012 03:32 PM
Acaba Crio üzerinde bu yapıyı çalışmak mümkünmü? Subvi yapısı bilgisayar içerisinde bir alt klasörden çalışmakta ancak Crio gibi modülde scanmode da çalıştırmak mümkün olacakmı acaba?Bu yapıyı Crioda nasıl kullanabiliriz
02-07-2012 12:28 PM
Zafer bey merhaba
Ekte gönderdiğiniz örneği inceledikten sonra denedim ancak süre ve test arasındaki değişkenlerin nasıl aktarılacağını anlayamadım. süre değişkenini test esnasına almak için nasıl bir tanımlama yapmaktasınız açıklayabilirsenz çok sevinirim .
02-08-2012 11:47 AM
Candan Bey bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. İnanın adından olsa gerek ben bu modül ile kullanıcı arayüzünü görselleştirebileceğimi düşünüyordum.
02-08-2012 12:18 PM
Öncelikle o örnekteki gibi birbirinden bağımsız alt programları çalıştırıyorsanız genelde bu alt programlar arası veri akışı olmadığını varsayarız. İllaki de çok kritik olmayan veriler aktaracaksanız proje açıp içerisinde "global/shared variable" tanımayarak bu alt uygulamalar arasında veri aktarabilirsiniz. Yada TCP/IP gibi haberleşme yöntemlerini kullanarak veri akışı sağlayabilirsiniz. Örnek isterseniz önceki üzerinde değişiklik yapıp gösterebilirim.
02-08-2012 04:23 PM
Birbirinden bağımsız zamanlarda çalışan iki program arasında veri transferi için Global Değişken/Shared Variable gibi DRAM hafıza üzerinden veri transferine alternatif olarak, sabit disk üzerinden dosya okuma ve yazma yöntemiyle de veri iletişimi yapılabilir.
cRIO sistemlerde SSD kullanıldığı için dosyaya erişim (okuma) hızları nisbeten hızlıdır. Yine de çok büyük bir veriyi bu yöntemle taşımanın performansa etkisi araştırılabilir.
Zannedersem dosya okuma ve yazmaya yönelik hazır LabVIEW örneklerinin hepsi değilse bile pekçoğu cRIO üzerinde sorunsuzca çalışacaklardır.
Kolaylıklar dilerim.
Candan
02-09-2012 12:34 AM
Tşkler. Örnek çok yararlı olur. Ancak sizin paylaştığınız önceki örnekte süre ve test arasında bağlantı nasıl sağlanmıştı. Yani Subvis arasında bağlantı vardı onu nasıl sağlamaıştınız ?
02-09-2012 12:50 PM
İkinci verdiğim örnek, sizin baştan dediğiniz birbirinden ayrı iş yapan değil, bir işe ait alt ekranlar arası veri akışı ile ilgilidir. Eğer uygulamalarınız arasında düzenli veri aktaracaksanız bu uygulamalar arasındaki ilişkiyi dikkatli incelemek gerekir. Kritik olmayan veriler için ilk örneği ağağıdaki gibi değiştirdim. Bu örnekte verinin senkron aktarılmadığını zaman kritik olmadığını belirtmek isterim.
02-09-2012 01:30 PM
Sadece meraktan soruyorum, acaba niye cRIO üzerinde dinamik olarak farklı VI'ları (uygulamaları) çalıştırmayı istiyorsunuz ? Basitçe çözülebilecek bir sorunu daha zor bir şekilde çözmeye çalışmaktan sakınmak için de soruyorum.
Alışageldiğimiz cRIO uygulamalarında çoğunlukla cRIO tek bir ana (main) VI çalıştırmaktadır. Genelde cRIO'lar headless sistem diye tabir edilen kendi başlarına çalışma özelliğinde oldukları için, kullanıcı arayüzünden cRIO üzerinde çalışan VI'ın değiştirilmesi çok sık rastlanan bir talep değil.
Yapılabilinmesine yapılıyor ancak, dinamik uygulama yüklemeleri, Real Time sistemlerin doğasına da biraz aykırı 🙂
Kolaylıklar dilerim.
Candan