05-28-2012 08:37 AM
Sizden bir şey rica edebilir miyim Zafer Bey?
Class yapısını da tam olarak öğrenebilmek ve kullanabilmek açısından, dediğiniz 2D picture kontrol için bir örnek ekleyebilir misiniz? Mesela basit bir şey olsun. 2 grafik olsun ve her birinde bir sinyal olsun. Mouse ile beraber X ekseninde cursor oynayacak.
(Ben class yapısında fonksiyon ekleyip bunları ana vi altında kullanamadım. birbiri ile bağlantılayamadım. Bu yüzden böyle bir istekte bulundum. LV ile bu yapıyı pek oluşturamadım, anlatımları da izledim aslında ama..)
Zamanınız varsa böyle bir örnek koyarsanız sevinirim.
Ayrıca benim isteklerimi karşılayan hazır bir çözüm yok tabiki 😄 O kadar çok şey istiyorum ki.. Ama en azından bana daha kolaylık sağlayacak bir yapıyı başta seçip onun üzerinde uğraşmak istiyorum. Hani sonuna geldiğimde önceki sorunlarım gibi ee bunda olmazmış demek istemiyorum. Tabiki bunun için de neler yapmam gerekiyor bunun bir listesi gerekiyor bunu da biliyorum. aklıma gelenleri yavaş yavaş araştırıyorum.
05-28-2012 02:19 PM
Sınıfları burda anlatırsak yeni açılacak forumun bir başlığını atmış oluruz o yüzden olmaz Aslında bununla ilgili bir örneğe siz soruyu ilk sorduğunuzda başlamıştım
Bu tür sorulara cevap vermeye çalışıp kendimi geliştirmek de benim için fırsat oluyor. O örneği biraz daha toparlayıp eklemeye çalışırım.
Bu arada LVOOP konusu ve LV ile yazılım mimarileri geniş ve detaylı konular. Yeni forum açılırsa ilk ele alabileceğimiz konulardan olur sanırım. Yeni forum için NI Developer Community örnek olabilir demiştim ama forum yapısı öyle olmak zorunda değil aslında. Gerekli olan o forumlara herkes erişip başlık açamasın. Konu başlıklarını taleplere göre belirli kişiler açsın ve ilgili kişiler yorum eklesin giriş olarak yeterli olur kanaatindeyim.
05-28-2012 05:18 PM
Bir örnek ekliyorum. Örneğin çok eksiği var ama genel mantığın nasıl kurulması gerektiği konusunda fikir vereceğini düşünüyorum. Bu örnekte temel OOP mantığı kullanılmıştır. 4 ana bölüm bulunmakta, bunları birer VI altında toplayıp INIT, DRAW GRAPH, CLOSE ve MOUSE POS gibi adalandırabilirsiniz. Nesne tabanlı uygulamalarda soyutlama oldukça önemlidir ama burada fare tıklama noktasını sınıfa girmek için dvr ile bir kapı açılmış durumda. Kısa sürede bu kadar yazabildim ama istediğiniz değişiklikleri yapmak ve istediğiniz kadar özellik eklemek elinizde.
Kolay gelsin.
05-29-2012 02:30 AM
daha önce hiç 2D picture üzerinde çalışma yapmadım bu yüzden biraz zaman alacak kodu geliştirmem. Örnek için çok teşekkürler. Şimdiden söyleyeblirimki şimdiden anlatım yapılması iyi olacak gibi 😄 Forum açılması zaman alacak çünkü..
05-29-2012 05:21 AM
Rica ederim. Forumlara bakınca sizden başka bu yönde istekli olan var gibi görünmüyor Bu da forumlarda bir nevi kişiye özel ders anlatmak gibi bir durumu ortaya çıkarıyor benim algıladığım
Yasemin Hanım, forumlara kattığınız enerji ve bu yöndeki azminizi tebrik ediyorum ama hakikaten karma karışık bir forum olması doğru olmaz diye düşünüyorum. Candan'ın bu yönde hızlı adım atması için ilgili başlığı canlı tutmaya çalışalım ve forum katılımcılarından da böyle bir talep gelmesi için gayret edelim. Foruma müdahale edebilmek elimde olsa bu tür şeyler için elbette daha hızlı çözümler üretmeye çalışırdım.