NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Daq mx constantlar silindi

Labview 10 kullanıyorum ve kullandığım iconlar programdan silindi sanırım seçtiğim zaman soru işareti geliyor labview i ilk yüklediğim haline nasıl geri döndürebilirim ?

0 Kudos
Message 1 of 14
(6,868 Views)

Kütüphaneden bulup eklemeye çalıştım bazılarını ancak menü de ki isimler biraz daha uzun ve karmaşık görünüyor eski haline göre. Programı ilk yüklediğim zaman ki haline geri döndürebilir miyim acaba yani reset atmak gibi bahsettiğim şey bu mümkün müdür ?

0 Kudos
Message 2 of 14
(6,863 Views)

Kullandığım ilkonlar dediğiniz benim tahminim bağlı kütüphanelerin alt işlevleri. Hangi kütüphaneler olduğunu biliyorsanız yüklerseniz düzelecektir. Ekran görüntüsü eklerseniz ve kodu paylaşırsanız daha iyi tahmin edebiliriz.

0 Kudos
Message 3 of 14
(6,854 Views)
Merhabalar,

Windows'un (tabii Linux ya da Mac'te de birsekilde olabilir) Program Ekle - Kaldir menusunden National Instruments peogramlarini sececek olursaniz acilacak menuden ilgili LabVIEW versiyonunu tamir (repair) edebilirsiniz. Eger sorun temel LV bilesenlerini ilgilendiriyorsa tamir bir cozum olabilecektir. Eger Zafer Bey'in belirtmis oldugu gibi eklentilerle ilgili bir sorun varsa, bunlarin yeniden yuklenmesi bir cozum olabilir.

Candan
(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 4 of 14
(6,847 Views)

Söylediğiniz gibi kütüphaneden eklemiştim daha öncesinde ancak bazı şeyleri tam olarak döndürebildim mi diye şüphe duyduğum için ilk yüklediğim haline döndürebilir miyim acaba diye sormak istedim teşekkür ederim.

Bunun dışında asıl problemim krank mili açısını bulmaya çalışıyorum bunun içinde bi encoder kullanıyorum kullandığım yazılımı da atıyorum. Ancak bununla 0 ve 1 değerlerini alıyorum sürekli olarak benim istediğim ise encoder döndükçe 720 ye kadar artıp ardından tekrar 1 den 720 ye çıkması ya da 1 den sürekli olarak artan bir değer yardımcı olursanız sevinirim.

0 Kudos
Message 5 of 14
(6,844 Views)

Bu arada kullandığım encoder 360 pulse ve incremental tip bir encoder kartım da Daq 6215

0 Kudos
Message 6 of 14
(6,843 Views)

Encoderden gelen tetikleri düzgün sayıp görüntüleyebiliyor musunuz? Nerede takıldınız tam anlamadım açıkçası. Bu arada verdiğiniz VI'ı açtım bende hiçbir sorun çıkmadı ve bağımlılıkları yükledi.

0 Kudos
Message 7 of 14
(6,829 Views)

Edge s saydırarak yapmak istediğim şeyi yaptım 50 bin değerlerine kadar saydırabiliyorum ardından VI çalışmayı durduruyor bu kartın kapasitesinden kaynaklanıyor sanırım. Saydırdığım değerlerin 720 den sonra 720 ye bölünmesini istiyorum ki tekrar 1 den başlasın ancak bunu matlab script ile yapamadım.Gelen datayı X1 değerine eşitledim sorun burda olabilir mi X1 inde numeric sabit bir değer mi olması gerekiyor ?

0 Kudos
Message 8 of 14
(6,817 Views)

Belirli bir sayıya göre yineleme işlemi için MOD (Modulus) işlemi kullanmalısınız. LV'de bu işi hazır bir işlev kullanarak yapabilirsiniz.

Functions/Programming/Numeric/Quotient & Remainder

Modulus.png

Message 9 of 14
(6,813 Views)

modul kullanmıştım ama sonuçlar değişmedi.

0 Kudos
Message 10 of 14
(6,811 Views)