NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Dosya Kayıt

Merhaba arkadaşlar,

Ekteki vi, benim kullanmış olduğum programın basitleştirilmiş bir halidir. Buradaki işem şu şekilde çalışıyor:

1) İlk olarak Açı değeri belirli basamaklarda değişiyor (5-10-15... gibi).

2) Daha sonra Akım değeri bir döngü yapacak şekilde değişiyor (+2 den -2 ye ve tekrar +2 ye gidecek şekilde), bu değişim sabit olmasına karşın her bir değişen açı değerinde tekrarlanıyor.

3) Son olarak Amplitude-Current (akım) dataları kayıt ediliyor ve grafiğe çiziliyor.

Buradaki temel problem şu: Örneğin AÇI=5 derece iken bir ölçüm alınıyor ve açı 10 dereceye gidiyor. İşte tam bu noktada "vi" yeni bir dosyaya 10 derecede alınan ölçümleri kaydetmesi gerekiyor fakat dataları sürekli aynı dosyaya kaydediyor. Bu önlemek için yeni dosya aç butonu ve grafikteki eski datalar sil butonu ekledim. Ancak bu butonların AÇI değeri değiştiğinde otomatik çalışması gerekiyor her defasında yeni dosya aç demesi için dışarıdan müdahale edilmemesi gerekiyor. 

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

0 Kudos
Message 1 of 9
(7,443 Views)

Yeni dosya açma işlemini buton yerine mantıksal işlemlerle (büyük-küçük-eşit vb. karşılaştırma fonksiyonları) yapmayı denediniz mi acaba ?

VI'da sol taraftaki döngüyü durdurmaya benzer lojik işlemler sağı tarafta uygularsanız bu iş olacak gibi duruyor.

Bir tek yeni dosya yolunun otomatik olarak belirlenmesi için String paletindeki "Build Path", "Strip Path" fonksiyonlarıyla çok az uğraşmanız gerekebilir.

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 2 of 9
(7,438 Views)

Evet mantıksal işlemleri denedim, ilk döngü tamamlandığında nereye kayıt edeceğini soruyor (kayıt için "write to measurement file- new file" kullandım,), daha sonra gelen her bir data için yeni bir dosyaya kayıt ediyor ki bu durumda 1000'lerce dosya oluşuyor. Benim istediğim belirli bir noktada bir dosya açıp ölçümü aldıktan sonra dosyayı kapatıp yeni olçümü başka bir dosyaya kaydetmesi ve döngünün bu şekilde devam etmesi. Yni elimde içerisinde dataların bulunduğu AÇI değişimi kadar dosya bulunmalı. Bu konuda bir fikriniz var mı?

Teşekkürler.

0 Kudos
Message 3 of 9
(7,427 Views)

verilerinizi yazdırmak için ayrı bir loop açın, loop içine case structure koyun, case "true" olduğu pozisyon için "open, create file"  kullanın sonra bir while loop daha açın, while içerisinde kaydedeceğiniz dataların variable lerini koyun. değerleri "write text file" ile dosyaya yazdırın. while loop dışında close file kullanın. bilgisayarımda labView yok o yüzden deneyemedim. umarım bu şekilde çalışır.

0 Kudos
Message 4 of 9
(7,417 Views)

İyi çalışmalar. Open_Create_Replace File.vi dosyasını incelermisiniz. Bu işinizi görecektir. Yapmanız gereken dosya ismini otomatik olarak atamak. Örneğin o anki açı değerini stringe çevirip dosya adını buradan alabilirsiniz.

0 Kudos
Message 5 of 9
(7,408 Views)

Üzgünüm Candan Bey, belirttiğiniz şekilde uygulamayı yaptım ancak işe yaramadı. Acaba elinizde buna benzer şekilde belirli bir değerde txt dosyası açıp değer değiştiğinde eski dosyayı otomatik kapatıp yine otomatik olarak yeni dosya açan hazır bir VI var mı? Belki hazır bir vi dan yararlanarak kendi programıma entegre edebilirim. 

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

0 Kudos
Message 6 of 9
(7,390 Views)

Basit bir sayı yakalama uygulaması sizin uygulamanıza benziyor. Bu amaçla oluşturduğum ekli dosyayı incelemenizi öneririm. Temel araçlar karşılaştırma, dosya ismi oluşturma ve döngülerdir.

Dosya Olusturma

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 7 of 9
(7,382 Views)

Merhaba, 

labview sürümü düşük olduğundan gönderdiğiniz programı göremedim, resim olarak koyar mısınız, ne yapılıp yapılmadığını görürsek daha faydalı yorum yazarız.

Kolay gelsin.

0 Kudos
Message 8 of 9
(7,324 Views)

Teşekkür ederim arkadaşlar (Alican) dosya kayıt işlemini hallettim, isteyen olursa paylaşabilirim.

0 Kudos
Message 9 of 9
(7,320 Views)