NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

seslerin labwiewde görünmesi

Solved!
Go to solution

Merhabalar;

Kulaklıktan algıladığımız sesleri ( ipod,mp3 çalar gibi cihazlardan alınan sesler ) labwievde görebilmek mümkünmüdür? 

0 Kudos
Message 1 of 14
(7,250 Views)

LV'de ses "sound" alt kütüphanesi bulunur. Burada wav uzantılı dosyaları okuyabileceğiniz yazıyor ve bilgisayarınızın ses kartından ses alabileceğiniz. mp3 uzantılı ses dosyaları ile ilgili birşey işlevlerde görünmüyor ama eminim ki birileri bu konuda kod paylaşmıştır. Forumları arayıp bakalım.

wav dosyası okuma.png

0 Kudos
Message 2 of 14
(7,244 Views)

LV File IO içerisinde storage/dataplugin kütüphanesi birçok farklı dosya biçimini okuyabiliyormuş. Aşağıdaki ilave (audio data plugin) ile sanırım mp3 de okuyabilirsiniz (DIAdem gerekli demiş) ama emin değilim.

Storage/DataPlugin

Audio Data Plugin

0 Kudos
Message 3 of 14
(7,240 Views)

Zafer Bey'in önermiş olduğu, ses dosyalarını doğrudan LabVIEW içersinden açmak bir yöntem.

Diğer bir yöntem ise, bu ses dosyalarını çalan cihazların (ipod, mp3 player vb.) kulaklık/hoparlör çıkışını bilgisayarınızın mikrofon girişine uygun bir kabloyla (35mm. jack diye isimlendiriliyor zannedersem) bağlayarak ve LabVIEW'de Acquire Sound Express VI'ını kullanarak da istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Uzak bir olasılıkla birlikte 3. bir yöntem daha aklıma geliyor, ki bu da  kulaklıktaki ses şiddetini ölçmek ve dolayısıyla kulaklığın kalite kontrolü amacıyla yapılacak bir uygulama için olabilir. Bu durumda kuaklıktan çıkan akustik ses dalgalarını, kaliteli bir mikrofon (bkz. NI IEPE Measurement Microphones) ve USB-9234 gibi dinamik sinyal yakalama cihazı ile sayısallaştırmayı gerektirecektir. 

Size uygun olan yöntem konusunda bilgilendirebilirseniz zannedersem daha detaylı bir şekilde yardımcı olabiliriz.

Kolaylıklar dilerim.

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 4 of 14
(7,237 Views)

Öncelikle bu kadar hızlı geri dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Labwiev kullanımında yeni olduğum için bazı konularda eksiklik yaşayabiliyorum. Benim tam olarak yapmak istediğim şey Candan Bey' in diğer yöntem diye bahsettiği kulaklık çıkışından gelen sesi labwiev de alabilmek. Bunun için labwiev in ingilizce forumunda da çok araştırma yaptım fakat ingilizcemin sınırları dahilinde oldu tabi. Candan Bey eğer bana bunu örnek  blank VI oluşturarak gönderebilirseniz daha iyi anlamış olurun diye düşünüyorum.

İyi çalışmalar dilerim. 

0 Kudos
Message 5 of 14
(7,233 Views)
Solution
Accepted by topic author johniee

Göstermiş olduğum kütüphanede Input/Acquire Sound var ya da express/input/acquire sound. Siz özel olarak mp3 dosyası okumak deyince çok kısa bahsetmişim ses kütüphanesi ile ses kartınızdan veri alabileceğinize. Örnek aşağıda;

Acquire Sound.png

0 Kudos
Message 6 of 14
(7,227 Views)

İlginiz için teşekkürler Zafer Bey. İyi çalışmalar dilerim. 

0 Kudos
Message 7 of 14
(7,208 Views)

Start veya Stop Tuşu nereden konuyor ??

0 Kudos
Message 8 of 14
(7,182 Views)

Konu başlığı dışında bir sorunuz varsa yeni başlık açarsanız daha iyi olur 🙂

Düğmeler, ön panelde mantıksal denetimler paletindedir (boolean). Farklı düğmeleri orada görebilirsiniz.

Başlatmadan kastınız kodun işletilmesi ise kodun derleyicide çalışmaya başlaması zaten odur. Yok kod içinde başlat düğmesi ekleyip bir işi yapacaksanız, aynı paletten alacağınız bir düğmenin başlığını (caption) değiştirerek adını BAŞLAT yapabilirsiniz.

0 Kudos
Message 9 of 14
(7,179 Views)

Zafer Bey ve Candan Bey

merhaba

mikrofondan aldığım bie sesi text dosyası halinde yazdırmak istiyorum. Tahminimce bir kütüphana oluşturmalı

ve yapay zeka ile ses değişiklerinde sorun olmamasını sağlamalıyım. Fakat şimdilik örneğin sadece elma dediğimde

text halinde elma yazacak bir işlemi (10 kerede 2 defa yazsa yeterli daha sonra ağ egitilebilir) nasıl gerçekleştirebilirim?

0 Kudos
Message 10 of 14
(7,067 Views)