01-07-2013
01:39 PM
- last edited on
05-09-2024
06:24 PM
by
Content Cleaner
Ömer Bey merhaba;
Açıkçası istemiş olduğunuz uygulama için LabVIEW'in çok hazır bir aracı yok. Kanımca bu uygulama "Voice Recognition" olarak tanımlanan bir sinyal işleme konusudur ve yine akademik olarak bu konuya dair pek çok araştırma ve yöntem olduğunu düşünüyorum.
Öngörü olarak basit şekilde ses kayıtları alıp bunları daha önceden yapılan diğer kayıtlarla karşılaştırma fikrinin maalesef pek bir sonuç vereceğini düşünmüyorum.
İlgili anahtar kelimeyi ni.com'da araştırdığımda iyi bir miktarda sonuç ortaya çıkmaktadır. Bunlardan özellikle https://forums.ni.com/t5/Example-Code/Voice-Recognition-using-Advanced-Signal-Processing-Toolkit-usi... adresindeki "Voice Recognition using Advanced Signal Processing Toolkit and LabVIEW" uygulama notu kapsamlı bir uygulamaya benziyor. Acaba bu veya buna benzer bir uygulamayı çalıştırmayı hiç denediniz mi ?
Eğer kelimelerin ayrıştırılması konusunda bir miktar başarı sağlanabilirse text olarak bir dosyaya kayıt etmek işin en kolay kısmı 🙂
Kolaylıklar dilerim.
01-08-2013 06:08 AM
Candan Bey
Uygulamayı incelediğim kadarıyla bir *.wav dosyası içerindeki ses bilgileriyle
o anlık sesleri karşılaştırıyor. Tabi fft ler filtrelerden sonra. Uygulamayı çalıştırmayı denediğimde bazı vi lar "set cell value with range.vi"
"open excell and make visible.vi" bulunamıyor, tahminimce bunlar excell içerisine veri aktarmak için
kullanılan bir modül. Bunları nasıl bulabilir veya oluşturabilirim.
01-10-2013 03:11 PM
Zannedersem MS Office Report Toolkit'e gereksiniminiz var. Eğer bu toolkit kuruluysa ve dosya yolu değiştirilmemişse aranan subVI adresi şu şekilde oluyor;
C:\Program Files\National Instruments\LabVIEW (Versiyonunuz)\Examples\comm\ExcelExamples.llb
Ancak örnek tam anlamıyla kelimeleri ayrıştırmıyor galiba. Yine de belki bir başlangıç noktası olabilir.
Kolaylıklar dilerim.
01-22-2013 07:31 AM
Benim elimdeki proğrama göre eksik olduğum bir takım noktalar var . Ses kartından almış olduğum mikrofon datasını hem ham data heme FFT yaptıktan sonra kayıt edip not defterine yazdırmak istiyorum.fakat FFT sonrasında hata oluştu.yolu birleştirdiğimde hatalı olduğunu görüyorum.
atladığım bir nokta var sanırım yardım ederseniz sevinirim.
Ekteki bölümde labview 2009 ile yapmış olduğum uygulama mevcuttur.aynı formatta kayıt ederseniz sevinirim çünkü bildiğiniz gibi yüksek sürümleri açamıyor 2009 .