05-03-2012 05:39 AM
Merhaba,
Oluşturduğumuz gif, jpeg gibi resimleri labview da buton olarak nasıl kullanabiliriz?
kullandığım labview versiyonu 2009 SP1
05-03-2012 06:38 AM - edited 05-03-2012 06:44 AM
GIF animasyonları buton olarak kullanamzsınız ama png, jpg, bmp, vb gibi biçimleri kullanabilirsiniz.
VI üzerine bir düğme ekleyin sonra üzerinde sağ tıklayıp özelleştir "customize" deyin.
Özelleştir penceresinde;
Dışardan istediğiniz resmi sürükleyip bırakın ve bu resmi panoya kopyalayın. Sonra özelleştir ekranındaki düğmeye sağ tıklayıp bu resmi düğmenin doğru ya da yanlış kısmına aktarın.
Özelleştir ekranındaki resmi silmeyi unutmayın.
Hem doğru hem yanlış için ayrı resimler kullanabilirsiniz.
png kullanırsanız saydam arka planlarından yararlanabilirsiniz.
LV ızgara çizgileri 12 x 12 piksel boyutlarındadır. Resimlerinizi bir resim düzenleme aracında buna göre oranlayıp boyutlandırısanız ve doğru/yanlış için kullanacağınız resimler aynı boyutlu olursa daha iyi olur.
Son olarak bu özelleştirdiğiniz denetimi kaydedip istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Not : gif'leri düğmede kullanamasanız bile LV oratmına sürükleyip bırakarak aynı animasyonu çalıştırabilirsiniz. Hatta picture_ring denetimine aktarırsanız farklı durumlar için seçimli çalışan bir denetiminiz de olabilir.
05-03-2012 06:59 AM
Resmi panoya kopyalamayı özellikle LV ortamında yapmanızı tavsiye edeceğim. Çünkü denediğinizde göreceksiniz png gibi saydamları olan resimleri resim düzenleme ortamında panoya kopyalar ve oradan aktarırsanız saydamlarını kullanamayacaksınız. Onun yerine resmi sürükleyip LV ortmına aktarın ve LV ortamında kopyalayın.
07-03-2012 07:59 AM
Konuyla uzaktan yakindan alakasi olmadigi halde buraya affiniza siginarak yaziyorum.
Kisa suredir yaklasik 3 - 4 haftadir Labview ile ilgilenen biri olarak NI.com sitesi disinda fazla bir dokuman bulunulamamasi beni sahsen uzmus vede umutsuzluga vermisti.
Taaki NI sitesindeki bu turkce forumu gorene kadar ve taaki Zafer Dede beyin forumlardaki acilan konulara ve sorulara yardimci yaklasimi ve birlikte cozum arama gayreti icerisinde oldugunu gorene kadar.
Bugunden sonra bu forumlarda surekli takip edecegimi simdiden soyleyebilriim ve inaniyorumki birlikte Labview programinin kullanisli ve cozumleyici yanlarini birlikte deneyimlerle gelistirecegiz. en azindan kendi acimdan oyle olacagini dusunuyorum ve Zafer beye simdiden cok tesekkur ederim.
Saygilarimla...
07-03-2012 08:38 AM - edited 07-03-2012 08:39 AM
Ustteki mesaj bana ait olacakti arkadaslar...
Konuyla uzaktan yakindan alakasi olmadigi halde buraya affiniza siginarak yaziyorum.
Kisa suredir yaklasik 3 - 4 haftadir Labview ile ilgilenen biri olarak NI.com sitesi disinda fazla bir dokuman bulunulamamasi beni sahsen uzmus vede umutsuzluga vermisti.
Taaki NI sitesindeki bu turkce forumu gorene kadar ve taaki Zafer Dede beyin forumlardaki acilan konulara ve sorulara yardimci yaklasimi ve birlikte cozum arama gayreti icerisinde oldugunu gorene kadar.
Bugunden sonra bu forumlarda surekli takip edecegimi simdiden soyleyebilriim ve inaniyorumki birlikte Labview programinin kullanisli ve cozumleyici yanlarini birlikte deneyimlerle gelistirecegiz. en azindan kendi acimdan oyle olacagini dusunuyorum ve Zafer beye simdiden cok tesekkur ederim.
Saygilarimla...