NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Keithley 2400 LabWindows Four Point Probe Driver

Merhabalar,

Keithley 2400 cihazı ile RS232 üzerinden haberleşerek LabWindows programıyla four point probe ölçümü yapmak istiyorum. Ölçüm datalarını ise doğrudan bilgisayarıma kaydetmek istiyorum.

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılarımla.

0 Kudos
Message 1 of 5
(6,216 Views)

Teoman Bey,

Burada nasıl bir yardım istiyorsunuz?

Probleminiz seri port haberleşmesinde mi yoksa gelen verilerin kaydedilmesinde mi?

i.ç.

0 Kudos
Message 2 of 5
(6,174 Views)

Serhat Bey,

aslında ölçüm işlemini PC'den başlatıp direnç ölçümü verilerini kaydetmeyi istiyorum.

Teşekkürler.

0 Kudos
Message 3 of 5
(6,166 Views)

Teoman Bey,

Sorununuzun ne olduğunu hala tam anlayamadım:

• Eğer komple hazır denenmiş / test edilmiş kod istiyorsanız, bir NI partner'ına başvurabilir ve kodu sizinle beraber hazırlamalarını isteyebilirsiniz.
  • Eğer LabWindows CVI ortamını öğrenmek ve herşeyi ben kendim yapmak istiyorum diyorsanız, Training adresinde ayrıntılarını bulabileceğiniz LabWindows/CVI Core 1 ve 2 eğitimlerini alabilirsiniz.
  • Eğer cihazla komunikasyon probleminiz varsa, en güncel NI-VISA'nın kurulu olduğundan emin olunuz. Ardından NI-MAX'ten cihaz ile basit "IDN" sorgulaması yaptırmalısınız.
  • Eğer cihazın sürücüleri bilgisayarınızda yer almıyorsa, Instrument Driver Network'ten ilgili sürücüyü bulabilirsiniz. Bazı üreticilerin sürücüleri için ise firmanın adresine gerekli linkler veriliyor:Sizin cihazınız için bu durum geçerli: http://www.keithley.com/support/data?asset=16504 adresindeki IVI sürücüsü bilgisayarınızda kurulu olmalıdır.
  • Sürücüde istediğim tüm özellikler yer almıyor diyorsanız, cihazla birlikte direk programlama yapılabilmesi için cihazla birlikte verilen programlama manuel'ine başvurmalısınız.   
  • Cihaz kontrolü nasıl yapılır bilmiyorum diyorsanız, Getting Started with Instrument Control adresinden ilgili bilgiyi bulabilirsiniz.
  • C bilgim yeterli değil diyorsanız, C#, Visual Basic gibi başka dillerle de seri port haberleşmesi yapabilirsiniz.

Kolay gelsin

Message 4 of 5
(6,164 Views)

Serhat Bey,

ilginize teşekkür ederim, cevabınız oldukça açıklayıcı olmuş. Aslında halihazırda Keithley 2400 ile RS232 üzerinden I-V eğrisi alabiliyorum, yani cihaza ait tüm programlar ve diğer gerekli programlar yüklü. Ancak ben bu aşamaya hazır kod üzerinde küçük oynamalar yaparak geldim, yani program ve C bilgim çok az. Kısacası hazır kod bulabilirsem çok daha iyi olur düşüncesindeyim.

Saygılarımla.

0 Kudos
Message 5 of 5
(6,160 Views)