NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Power Supply

Selam,

Elimde bir güç kaynağı var ve ben bunu labview ile kontrol edebiliyorum, ancak ekte vermiş olduğum "power supply" vi dosyasını 1 defalığına denediğimde sistem düzgün çalışırken 2. deneyişimde labview programını tamamen kapatıp açmam gerekiyor. Block diagram da sistem shut down boolean ı olduğundan kaynaklı sanırım. Bunu nasıl düzeltebilirim. 1 ölçüm bittikten sonra 10 sn bekletip 2,3,4... ölçümlerini almak istiyorum. Bütün ölçümler bittikten sonra sistem kendini kapatsın istiyorum. 

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Erdem.

Download All
0 Kudos
Message 1 of 2
(5,339 Views)

Merhabalar;

Programda pek yanlış birşey gözükmüyor. Çalışma sıralamasından emin olmak adına, Sequence Structure'ın dışındaki "System Shutdown" lokal değişkenine "False" değerini yazdığınız kısmı, 0. Sekansa (yani  güç kaynağının çıkışının "Output On" komutu ile aktif hale getirildiği sekans) taşıyabilirsiniz. 

Öte yandan 2. defa çalıştırmada program nasıl bir tepki veriyor acaba ? Sequence Structure'ın 0. ve 1. sekanslarını yürütebiliyor olmalı, 1. sekanstaki zaman gecikmesini 200 ms.'den 5000 ms.ye çıkararak güç kaynağının Akım moduna geçtiğini görebiliyor olmanız gerekiyor, eğer bu fonksiyonda çalışmıyorsa GPIB iletişimi ile ilgili bir sorun olabilir, keza programın hiçbir yerinde Port'u açma-temizleme-kapatma komutları olmadığından ötürü bir sorun oluşuyor olabilir.

Programın birtakım işleri sıralı yapabilmesini gerçekleştirmek için State Machine uyarlamasını yapmanız yeterli olacaktır. Forumumuzda buna benzer bir konuda yazışmalar ve örnek kodlar paylaşılmıştı.

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 2 of 2
(5,329 Views)