01-10-2011 05:18 AM
RS 485 İLE SEW EURODRİVER SERVO SÜRÜCÜLERİ HABERLEŞTİRMEK İSTİYORUM... DAHA ÖNCE RS485 İLE ÇALIŞMA YAPMIŞ ARKADAŞLAR VAR İSE ÖNERİ VE YARDIMLARINI BEKLİYORUM...
01-10-2011 05:38 AM
Mehmet Bey merhaba,
Bahsettiğiniz sürücüleri bilmiyorum ama genel olarak RS-232/422 seri haberleşme uygulamaları yaptım.
Belirli bir problemle karşılaştınız mı? İşin hangi aşaması için yardıma ihtiyacınız var ?
01-10-2011 05:44 AM
İlginiz için teşekürler labview ile çalışmaya daha yeni başladım sub vı nasıl oluşturaçağımı bilmiyorum SEW EURODRİVER (RS 485) dökümanlarını incelemek için zamanınız var ise gönderebilirim...
01-10-2011 06:09 AM
Dokümanlara bir göz atabilirim.
Eğer siz de baktıysanız ve sorularınız varsa üzerinde birlikte düşünebiliriz.
Ancak LabView hiç kullanmadım. O konuda diğer arkadaşlar yardımcı olurlar umarım.
Biz geliştirme ortamı olarak LabWindows tercih ediyoruz.
Kolay gelsin,
01-10-2011 06:58 AM
01-12-2011 02:47 AM
Mehmed Bey merhabalar,
Sorununuzu tam olarak anlayamadım açıkçası. Labview ile port erişimi nasıl yapılır, veri nasıl yollanıp okunur diye mi soruyorsunuz. Yoksa sürücünün protokollerini çözemediniz ve Labview sürücüleri nasıl yazılır diye mi.
Labview ile port erişimi yapmak aslında çok kolaydır. Siz seri port kullanarak cihazınızla iletişim kurabilirsiniz. Labview örneklerinde COM (RS232) diye aratırsanız kolaylıkla işinize yarayacak örnekler bulabilirsiniz.
Labview ile sürücü yazmak ise nispeten daha uzun bir konu. Bağlantısını yolladığınız dosyayı iyice inceleyip komutları çözmek gerekli ve biraz zaman alacaktır.
01-16-2011 12:53 PM
N.I. Candan Bey in yardımları ile temel fonksiyonlarını oluşturduk...Ama çalışmalarımız devam ediyor...
10-30-2012 01:38 PM
Merhabalar,
Labview ile modbus haberleşmesi yapmakl isiyorum. Fakat Labview konusunda acemiyim. Cihaz kendi üretimimiz.
Hazır komponentler ile haberleşmeyi ve verileri okumayı başardım. Fakat yardıma ihtiyac duyuyorum. Ekte Labview diyagramı bulunmaktadır.
Cihaz sıcaklık ve nem ölcer. Modbus protokolünde 03 Read Holding Register ve 16 Write Multiple Register kullanılmıştır.
Projemde yardıma ihtiyacım var. Labview de değerleri ondalık olarak ayırmak ve veri yazmak istiyorum.
Yardımlarınız için teşekkürler.
10-30-2012 01:41 PM
Dosya eklemeyi unutmusum...
10-30-2012 04:29 PM
Merhabalar;
Aynı konu başlığı altında yazmış olduğunuz için, Modbus iletişimini RS-485 üzerinden yapmaya çalıştığınızı düşünüyorum. Sıcaklık ve nem ölçümlerini okumak için holding register'ları okutmanız gerektiği anlaşılıyor ancak hangi adresten (Front Paneldeki Starting Address ve Quantity nümerik kontrolleri) okunması gerektiğini biliyor musunuz acaba ? Ayrıca niçin Register'lara yazmak istediğiniz (16 Write Multiple Register) de pek belirgin değil, acaba cihazınıza kalibrasyon bilgisi gibi birşey mi göndermeniz gerekiyor ?
İkinci olarak; "Okunan değerleri ondalık olarak ayırmak" ile tam olarak kastınız nedir ? Uygulamada Modbus protokolü üzerinden okunan değerleri kalibre ve normalize etmeniz gerekeceğini düşünüyorum, bu işlem sadece ondalık olarak ayırmakla gerçekleştirilebilir mi emin değilim açıkçası. Nümerik değerlerle örnek vermeniz anlaşılabilirliği arttıracaktır.
Kolaylıklar dilerim.