10-11-2012 02:51 AM
Herkese günaydın,
PXI 6602 kartı ile birden fazla frekans okumak istiyorum. Yapı nasıl olmalıdır, yardımcı olabilir misiniz?
Her biri için ayrı DAQ Asistantlar mı koymam gerekir?
Her biri için ayrı while looplar mı koymam gerekir?
Continious samples mı seçmem gerekir?
Hataları nasıl bağlamam gerekir?
Yardımlarınızı bekliyorum, çok teşekkürler.
10-11-2012 12:15 PM
Merhabalar;
Bu işlem için en kolay yöntem, belirtmiş olduğunuz gibi her bir frekans okuması için birer adet DAQ Assistant kullanılması olacaktır.
Tüm DAQ Assistant'ların ayarlama ekranında zamanlama modu olarak "1 Sample On Demand" seçmeniz, task'ların birbirinden bağımsız olarak çalışmasına olanak verecektir.
DAQ Assistant'ların aynı ya da farklı While döngüsü içersinde olması, uygulamanızın performansı üzerinde çok bir etkisi olmayacaktır ancak farklı while döngülerinin kullanılması durumunda paralel işlemler yapabilmeniz daha kolay olacaktır.
Hata hatlarını bağlamak opsiyoneldir. Eğer hataları birbiri ardına bağlarsanız (error in -> DAQ Assitatn -> Error out -> Error In -> DAQ Assistan .......) DAQ Assistant'lar sıralı olarak çalışacaklardır, ve herhangi bir DAQ Assistant içersinde hata olması durumunda (örneğin frekans okumasında zaman aşımı) diğer DAQ Assistant'larda çalışmayarak pas geçeceklerdir. Bu bazen istenen bir durum olabileceği gibi, bazen de bütün ölçümlerin durmasına sebebiyet verdiği için uzak durulması gerekebilecek bi durumdur.
Kolaylıklar dilerim.
10-16-2012 03:34 AM
eger PXI Sistem ile calismak istiyorsan, DAQ-Assistanti kullanmani tavsiye etmiyorum.
burda kisaca bir anlatma bulursun: http://zone.ni.com/devzone/cda/epd/p/id/5000
ayrica ayni yerde bir misalde bulunabilir
10-17-2012 03:48 AM
Cevaplarınız için teşekkürler.
Ancak;
Aynı DAQ Asistant üzerine 2 counter kanalı eklenmiyor. İlk olarak counter 0 ı ekliyorum. Sonrasında aynı kart üzerinden counter 1 i seçip ekliyorum. Ancak bağlantı noktası olarak her ikisinde de PFI 39 olarak görüyor. Yani her ikisini de counter 0 a eklemiş gibi oluyor. Bu nedenle zorunlu olarak 2 DAQ asistant kullanmak gerekiyor.
2 ayrı DAQAsistant ile tek döngü içerisinde 1 sample on demand seçeneği seçilerek hata bağlantıları oluşturulmadığı halde program çalıştırıldığında ise;
"error -50103" veriyor.
Aynı durumu 2 ayrı döngü içinde denediğimde de aynı sonuçla karşılaşıyorum.
Diğer denemeleri de yazmaya devam edeceğim.
10-17-2012 02:42 PM
Haklısınız, tek bir DAQ Assistant üzerinde aynı anda iki counter kanalı eklemek mümkün olmayabilir.
2 ayrı DAQ Assistant ile bizim denemelerimizde bir sorunla karşılaşmamıştık. Acaba DAQ Assistant'lar içersinde halen aynı kanal (PFI 39) seçiliyor olabilir mi ?
Kolaylıklar dilerim.
10-17-2012 02:42 PM
Haklısınız, tek bir DAQ Assistant üzerinde aynı anda iki counter kanalı eklemek mümkün olmayabilir.
2 ayrı DAQ Assistant ile bizim denemelerimizde bir sorunla karşılaşmamıştık. Acaba DAQ Assistant'lar içersinde halen aynı kanal (PFI 39) seçiliyor olabilir mi ?
Kolaylıklar dilerim.
10-18-2012 12:47 AM
yok her ikisi de farklı. yaptığınız örneği gönderebilir misiniz? Acaba benim sistemim de mi sıkıntı var.