NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Sequence mode

Merhaba,

Sequence mode hakkinda ogretici kaynak bulmak cok zor, acaba bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz?

Iki programi birlestirmeye calisiyorum. 1. program motora sinyal gonderiyor, 2. ise baska bir NI boxtan data topluyor. 2. program 1. programdan 1 saniye once baslatmak istiyorum ve 1. programin datalarini gonderdikten sonra 2. programin 1 saniye sonra bitmesini istiyorum.

Bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz. Labview de acamiyim.

Tesekkurler,

SA

Download All
0 Kudos
Message 1 of 3
(6,140 Views)
Bunu çözmek için farklı yöntemler kullanılabilir. Mesela 2 tane paralell döngü kurabilirsin. Veri toplayan döngüyü hemen çalıştırıp diğerinin başına istediğin gecikmeyi ekleyerek çalıştırabilirsin. Döngü çıkışlarına da aynı yöntemi uygulayabilirsin.
0 Kudos
Message 2 of 3
(6,100 Views)
Selamlar. Bunun icin en guzel yollardan biri Master Slave Strucute. Burda master yani ustteki while loop dongusune motoru kontrOl eden programi yazin. MotorA sinyal gittigine dair sinyali gonderen kisma bir 1/ 0 kiyasi koyun. 1 oldugunda slave calisir, yani veriyi okur ve kayit eder. Bu konda yardimci olabilirim.

Digeri ise stucked sequence. Iki tane arka arkaya ekle. Ilkine programi yaz. Programin error uzantisina time ekle, 1 sn yaz sonra digerine reax et

Be yukaridaki programlaeo kullanmayi kolay buluyorum . Digercyol ise bir fanse standart machine ac. Iniecyazdigin programin devaminda case structure baglatin. Yine 1/0 yapin case true olunca okur ve kayit eder.

Bu structurelara lab view te New deyince acilan menuden ulasabilirsin. Ayricz yardima icin konusalim. Elimden geleni yaparim

Selamlar
Message 3 of 3
(5,441 Views)