NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

birden çok cursor

Solved!
Go to solution

Bu diziyi parçalamak elbette mümkün ancak dinamik ve eklediğiniz "imleç" sayısına göre boyutu değişiklik gösterecek bir diziyi dizi olarak kullanmak en doğrusu olacaktır. Diziden tek tek eleman almak için "Index Array" komutunu kullanınız. Böylece "indeks" ile belirteceğiniz elemanı diziden çekip bir "gösterge" ye aktarabilirsiniz.

0 Kudos
Message 11 of 16
(3,474 Views)

Bahsettiğiniz denemeyi elimden geldiğince yaptım.İstediğim dizi yi çekiyorum.Fakat 2 elemanlı bir dizi oluyor sanırım.Bunu da parçalamak mümkün mü.

Birde benim için yazdığınız programda blocklarında stacked s .s var.onun özelliğinden biraz bahsedermisin.

Benim amacım elimdeki konumları ne olarak işleme sokabilmek olacak.İki konum arasındaki x ve y bileşenlerini istediğim gibi işlemlere katmak istiyorum.

örneğin ilk dizinin x bileşeni 0,1 konumunda ve sonraki dizinin x bileşeni   0,5 konumunda ..ben bunlar arasındaki uzaklığı hesaplabilmek istiyorum..

yada y bileşenleri  için amplitute hesabı yapabilirim.Peak to peak hesabı.Yani konumunu nerede belirlersem o hesapları yapacak bir  program yazmaya çalışyorum. Şu diziyi en ufak parçalarına kadar ayırabilsem çok güzel olacak.denemeyi yüklüyorum..

0 Kudos
Message 12 of 16
(3,469 Views)
Solution
Accepted by topic author Seyf

Elemanları nasıl çekeceğinizi gösterdim ve açıklamayı da koda ekledim.

Message 13 of 16
(3,466 Views)

Elinize sağlık.

Bu bilgileri nasıl ögrendiniz.Karıştıra karıştıramı yoksa herhangi bir kurs var mı. Benim ingilizcem pek yok. Bu yüzden ilerlemede hız olarak  yavaşım diyebilirim. Türkiyede bir kurs  varsa katılmak isterim.  Ni  bu tür kurslar düzenliyor mu .

musade ederseniz bilgilerinizden yararlanmak isterim.Tanışıp daha ileri bir seviyeye çıkmamda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Yardımlarınız için tekrar çok çok teşekkür ederim.

konuyu çözüldü olarak işaretliyorum.

0 Kudos
Message 14 of 16
(3,461 Views)

Türkiye'de Labview eğitimi veren birkaç farklı yer var. NI Türkiye ofisi de eğitim konusunda size yardımcı olacaktır.

Bizimle tanışmak ve eğitim konusunda bilgi almak isterseniz;

Zafer DEPE
ArGe Yazılım ve Uygulama Müh.
E3TAM A.Ş.
Esentepe - İstanbul
Tel :   0212 275 2280
Faks : 0212 273 2319

zafer@e3tam.com

www.e3tam.com

0 Kudos
Message 15 of 16
(3,456 Views)

National Instruments Türkiye ofisi olarak çeşitli zamanlarda İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'de yazılım eğitimleri (LabVIEW, LabWindows/CVI, TestStand vb.) gerçekleştirmekteyiz. Bunlardan yararlanabilmek için İstanbul ofisimiz ya da ilgili şehirlerdeki saha mühendisi arkadaşlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Türkçe kaynak açısından, değerli akademisyenlerimiz LabVIEW'e yönelik temel eğitim kitapları yayınlamışlardır. Hızlı bir google araması sonucunda ilgili web sayfalarına ulaşılabilirsiniz.

Dünya genelinde NI eğitimlerinde kullanılan kitapları da sizlere önerebiliriz. Her ne kadar bu kitapların dili İngilizce olsa da, LabVIEW'in görsel olması ve kullanılan İngilizce'nin temel seviyede olmasından ötürü bu kitapları takip etmesi oldukça kolay olmaktadır.

İyi çalışmalar !

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 16 of 16
(3,452 Views)