NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

crio ve PC arasındaki en hızlı data alışveriş şekli ??

RT.vi ile bilgisayarda çalışan VI arasında nasıl bir ilişki var? Bilgisayar tarafındaki sadece "shared var" okuyorsa hiç bir sorun çıkmaması gerekir. Bir de şunu deneyin; RT.vi çalıştırın ama PC tarafındaki VI'ı çalıştırmayın. NI "Distributed System Manager'ı" açın ve cRIO IP'si üzerinden paylaşılan değişkenleri görüp göremediğinizi kontrol edin. Orada görebiliyor ve içeriğin değişimini de gözlemleyebiliyor olmanız gerekir.

0 Kudos
Message 11 of 17
(2,995 Views)

Merhabalar;

Proje içersinde cRIO'ya sağ tıklayarak "Disable Autodeploy Variables" yapmayı denediniz mi acaba ?

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 12 of 17
(2,992 Views)

RT.vi da  fpga den TC leri ve dijital IO ları okuyup genel kontrol işlemleri yapılıyor. Bilgisayarda çalışan VI ise "shared variable" lar ile teste başla,testi durdur gibi komutlar ile TC lardan okunan sıcaklık değerlerini okuyup dosyaya kaydediyor.Compact RIO nun altına library ekleyip içerisine network-published türünden değişkenler atadım. RT.vi da bu değişkenlere ilgili local değişkenlerden değerleri yazıyorum. Bilgisayarda çalışan vi dan ise shared variables ları okuyorum. RT.vi startup vi olarak ayarlı. Bilgisayarda çalışan vi run olduğunda deploy etmeye başlıyor ve sonra rt.vi şu an çalıştığı için kapatılmalıdır gibi bi uyarı veriyor. Devam ettiğimde rt.vi ı stop konumuna alıyor. 

"Disable Autodeploy Variables"  seçeneğini denemedim. Zaten değişkenkeri deploy etmeye çalıştığı için RT.vi i stop konumuna alıyor.İlk fırsatta deniyeceğim. 

teşekkürler.

0 Kudos
Message 13 of 17
(2,989 Views)

Shared Variable'ları proje içersinde nerede bulundurduğunuza bağlı olarak hem cRIO hem de PC için bu seçeneği seçmeyi deneyebilirsiniz. Shared Variable deployment işlemini, uygulama geliştirdiğiniz bilgisayarda LabVIEW projesi içersinde en az 1 defa manuel olarak yaptığınızdan ötürü, derlenmiş olan RT ve/veya PC Uygulamasında bu işlemin her seferinde tekrar edilmesine gerek kalmamaktadır (dolayısıyla autodeploy'a ihtiyaç duyulmayacaktır).

Sonucu bildirmenizi bekliyoruz.

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
0 Kudos
Message 14 of 17
(2,986 Views)

ne yazık ki olmadı. disable shared variable seçeneğini aktif hale getirdim. Crio yu reboot (enerjisini kapatıp açtığımda) user1 ledi vasıtası ile RT.vi  ın run olduğunu gözlemliyorum. fakat PC tarafında shared değişkenin içeriğini okuyamıyorum.RT.vi da "sayı"isimli bir shared değişkenim var ve buna sayaç vasıtasıyla sürekli artan nümerik değerler yüklüyorum. Eğer manuel olarak rt.vi ı run edersem pc tarafındaki "sayı" değişkenimin içeriğinin sayaç dolayısıyla arttığını görüyorum. eğer reboot edip RT.vi startup olarak run olursa sayı değişkenimin içeriği 0 oluyor. Distributed system manager dan sayı değişkenine bakıyorum içeriği 0,değer yazmaya çalışıyorum,yeni değişkeni anlık olarak yazıyor ve hemen sonra tekrar içeriğini sıfıra çekiyor. Sanki shared değişkene sürekli sıfır atanıyormuş gibi oluyor.Shared variable lar CRIo içerisindedir

sitede buna benzer bi uygulamayada rastlamadım.

0 Kudos
Message 15 of 17
(2,984 Views)

Merhabalar;

Aslında sorununuzun ilk kısmının çözülmüş olduğunu görüyorum. Artık PC'de çalışan VI (ya da EXE) devreye girdiğinde, cRIO'da çalışan uygulamanın duruşa geçmediğini düşünüyorum. Teyit edebilir misiniz ?

Acaba Distributed System Manager'da, adı geçen Shared Variable'a en son yazıldığı zaman bilgisinde (timestamp) sürekli bir değişiklik gözlemleyebiliyor musunuz ? Refresh'e bastığınızda da bu sürenin değiştiğini görebilmelisiniz. Eğer zaman bilgisi sürekli değişiyorsa, bu durumda cRIO'daki Shared Variable'a sürekli yazılıyor demektir ve kodda bir sıkıntı olabilir (belki Race Condition ?). Eğer yazma süresi değişmiyorsa bu durum Shared Varible Deployment'ta bir sorun olabileceğini göstermektedir.

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
0 Kudos
Message 16 of 17
(2,977 Views)

evet PC de çalışan program RT.vi ı stop a geçirmiyor. ama rt.vi çalştığı halde Disributed system manager da ilgili değişkenlerin içeriği okunmuyor.hata veriyor. Ama RT.vi ı manuel çalıştırdığımda haberleşme sıkıntısız çalışıyor. Normalde örnekleri inceliyorum benim yaptığımdan farkli birşey yok. nasıl bişey bu anlamadım Smiley Mad

0 Kudos
Message 17 of 17
(2,972 Views)