NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

event structure lı while loop sonlanmıyor ??

event structure  kullanımında program sonlanmıyor. Event structure kullanımını örneklerden inceledim fakat sonuca ulaşamadım. Yardımcı olurmusunuz..

teşekkür ederim.

0 Kudos
Message 1 of 17
(6,493 Views)

Merhaba,

Event structure kullandığınızda eğer Timeout değeri olarak herhangi bir değer girmezseniz oluşturduğunuz diğer eventlardan hiçbiri gerçekleşmediği sürece sonsuza kadar bekleyecektir. Eventlardan en az birinin gerçekleştiğinden emin olun. 

İyi çalışmalar

Mehmet SARIKOÇ

0 Kudos
Message 2 of 17
(6,489 Views)

evet sıkıntı çözüldü.

Aslinda başka bir sıkıntım daha var. Ekteki programda x ve y değerlerinin kayıtlı olduğu diziyi grafikte gösteriyorum. Limit testing.vi ile üst ve alt limit tanımlayarak grafiğin uygunluğunu test etmeye çalışıyorum. grafik üzerinde sağ tıklandığında "ust limit ekle" ve ya "alt limit ekle" butunlarıyla cursorun X ve Y konumuna göre limitleri belirliyorum.

Öncelikle limit specification.vi hata verdiği için grafik oluşmuyor. Limitleri belirlediğimde ise grafiği çiziyor fakat limit çizgileri benim belirlediğim noktalar üzerinde çıkmıyor.LV nin kendi örneklerini kullanarak yaptığım halde program hatalı çalışıyor.İnternettende buna benzer örnekler üzerinde çalışıyorum şu an.

0 Kudos
Message 3 of 17
(6,487 Views)

Herkese merhabalar, bu hafta proje yoğunluğum hat safhadaydı forumlarla ilgilenemedim maalesef.

Öncelikle "Event Structure" sorunuzun cevabını ekliyorum. Eğer "Olay Penceresini" yazılımsal durdurmak yerine kullanıcının bir tetiği ile sonlandıracaksanız o tetiği yakalamak ve hatta kapatıp kapatmak istemediğini sorarak sonlandırmak en temel kullanımdır.

Siz "stop" tuşuna basarak sonlandırmak istediğinize göre bunu yakalayıp sonlandıracak şekilde kodunuzu düzelttim.

İkinci sorunuzu en baştan başlayarak açıklar mısınız? Kodunuzda ne yaptığınızı değil de ne yapmak istediğinizi açıklarsanız bir cevap vermeye çalışırım.

Kolay gelsin.

0 Kudos
Message 4 of 17
(6,471 Views)

merhaba,

yapmak istediğim 2 boyutlu dizinin xy graph olarak çizdirip üst  ve alt limit belirleyerek okey yada red bilgisi almak.

Örneklerde bu durum mevcut ama belirlediğim limit noktaları grafikte yanlış yerde çıkıyor.Bu sorunun sebebini waveformun t0 ve dt değerlerinden kaynaklandığını tespit ettim.

0 Kudos
Message 5 of 17
(6,469 Views)

Grafikte alt/üst sınır göstermenin en kolay yolu, sınırları sinyal gibi eklemektir. XY grap kullandığınıza göre ekleyeceğiniz sınırları sabit Y değerleri yaparken X için mevcut sinyallerinizden birinin X değerlerini kullanmanız yeterlidir.

alt-üst sınır ekleme.png

0 Kudos
Message 6 of 17
(6,462 Views)

alt ve üst sınırlar tek bir değer değil,eğriyi takip edecek şekilde yapmak istiyorum. limitleri x ve y noktalarını eğriye benzer şekilde ben tanımlayacağim. iki eğri aynı grafikte gösterecek şekilde değil örneğin  x ekseni mesafeyi, y ekseni ise yükü temsil edecek.mevcut örnekleri inceliyorum ama buna benzer şelilde bi örnek yok.labview examples içerisinde örnek var fakat  limit çizgileri tanımladığım noktalardan farklı yerlerde çıkıyor.

0 Kudos
Message 7 of 17
(6,458 Views)

Eğriyi takip etmekten kastınız nedir? Alt ve Üst sınırlar sabit değil de başka bir fonksiyon mu yani? Öyle bile olsa mantık aslında aynı. Bu fonksiyonu grafikteki diğer sinyaller gibi eklemeniz gerekiyor.

0 Kudos
Message 8 of 17
(6,456 Views)

ekteki resimde yeşil eğri yük ve yol grafiğini göstermektedir. Kırmızı eğri üst limiti ,sarı eğri ise alt limit noktalarını temsil etmektedir. yük yol eğrisi üst yada alt limit dışına çıktıp çıkmadığını kontrol etmeye çalışıyorum. 

sizinde dediğiniz gibi üst limit , yol&yük eğrisi ve alt limit  birer eğri olarak grafikte gösterilir. grafiğin her x degerinde y değerlerinin üst ve alt değer arasında olup olmadığı kontrol edilir.

Bunu  limit testing.vi ile yapmaya çalıştım ama tanımladığım limit noktaları grafikte farklı yerlerde çıkıyor. Aslında limit testing.vi da aynı mantıkta yapılmış.

0 Kudos
Message 9 of 17
(6,454 Views)

şunu da belirtmek istiyorum...

örneğin grafiğin x değerleri şu şekilde :  1   , 2   ,3   ,4    ,5   ,10  ,20  ,21  ,22 ,30

y değerleri ise           :  100,101,103,105,107,122,125,140,160,135 olsun.

x değeri 5 den 10 a atlamış. hal böyle iken ara değerilerin örneğin x'in 7  değerine karşılık gelen y değerini bilmediğimiz için limitlerin arasındamı değilmi kontrol edemem. Bunun için interpolasyon ile ara değerleri bulup (tabi limit grafikleri içinde interpolasyon yaparak) karşılaştırma yapmamız gerekir. Buna ek olarak daha farklı bir çözüm yolu varmı acaba.

0 Kudos
Message 10 of 17
(6,446 Views)