NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

excel dosyası oluşturma

Solved!
Go to solution

iyi günler;

sistemimden aldığım bilgileri ecxel e yazdırdım ama sadece hep aynı satır ve sütuna yazıyor bunu alt alta olacak şekilde okunan tüm bilgileri görmek istiyorum.. yardım ederseniz sevinirim.

0 Kudos
Message 1 of 12
(9,203 Views)

Excele yazdırmayı activeX kullanarak mı yapıyorsunuz yoksa tab ile ayrılmış verileri metin olarak dosyaya yazıp sonra bunu excelden mi açıyorsunuz. Diğer olasılık Labview Report Generation Toolkit kullanmak.

Detaylı bilgi verebilir misiniz?

0 Kudos
Message 2 of 12
(9,201 Views)

zafer bey işte ben oralarda da hata yapıyorum herhalde... şimdi benim 4 tane verim var X, Y, SUM X, SUM Y... ben bunları array olarak ta yazdıramadım... sadece "table" kullandığımda oluyor ama oda değerlerimi istediğim formatta almıyor... bu yüzden array de oluşturamadım... oluşturduğumdada hep aynı yerlere yazıyor... 

0 Kudos
Message 3 of 12
(9,198 Views)

Ahmet Bey merhaba;

Hazır bir örnek ya da uygulama üzerinde mi çalışıyorsunuz acaba ?

Zafer Bey'in belirtmiş olduğu yöntemlerden2 boyutlu veriyi tablo şeklinde bir text dosyasına yazmak, en kolay yöntemdir.

Böyle text dosyalarını Excel'de olduğu gibi açabiliriz.

Ekli ekran çıktılarında bu işlem için basit bir VI'ı ve de Excel'de açılmış verileri görebilirsiniz.

Screen.JPG

Kolay gelsin !

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 4 of 12
(9,189 Views)

Candan gayet hızlı biçimde yanıtlamış. Ben laptopu açıp Labview örneği verene kadar en temel düzeyde bir örneği vermiş bile 🙂

Genel olarak bu örnek işinizi görecektir. Özel bir uygulamanız varsa ayrıca detayları belirtebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

0 Kudos
Message 5 of 12
(9,187 Views)
sağolun ama benim aradığım o değil... ilk başta ben istediğim şekilde array da oluşturamadım... çünkü verilerim hep aynı yerlere yazılıyor... herhalde bunun için shift register kullanmam gerekiyor ama labview de yeni olduğum için yapamadım... arrayım 4 sütunlu olacak ama satır sayısı ben stopa basana kadar kendisi artacak...
0 Kudos
Message 6 of 12
(9,168 Views)
Solution
Accepted by topic author ahmet212121475

Labview Örnek.png

Excel.png

Temel düzeyde bir örnek yazdım ve resimlerini ekledim. İleri seviye bir iş yapmak istiyorsan dizilerin boyutlarını dinamik tanımlamak yerine statik tanımlamak gerekli.

Kolay gelsin.

Message 7 of 12
(9,160 Views)
zafer bey evet aradığım bu sanırım ama arka panel gözükmüyor... eğer sizin için mahsuru yoksa vi nı e-maile gönderebilirmisiniz... ahmet212121475@mynet.com
0 Kudos
Message 8 of 12
(9,155 Views)
tamam zafer bey resim olarak kaydedince arka paneli gördüm... sağolun
0 Kudos
Message 9 of 12
(9,154 Views)

Rica ederim.

0 Kudos
Message 10 of 12
(9,152 Views)