NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

kısayol oluşturma

Solved!
Go to solution

Toolbar altındaki komutları BLOCK DİAGRAM da KISAYOL oluşturma imkanımız varmı?

Ekteki uygulamamda Case Structure Komutuna karar verme işlemini KISAYOL OLUŞTURARAK Move To Front Ctrl+Shift+K    Komutunun yapmasını istiyorum. 

0 Kudos
Message 1 of 7
(6,763 Views)
Solution
Accepted by topic author MehmedERSOY

Mehmed Bey selamlar,

Dün de bir soru sormuştunuz ve bugün sanırım diğer sorunuzdan vazgeçip başka bir tane sordunuz. Ancak yapmak istediğiniz işlemler Labview derleyici ekranında kullanılan bazı özellikleri yapacağınız uygulamada kullanmak gibi bir durum. Bunu neden yapmak istediğinizi anlamadım açıkçası. Yapmak istediğiniz uygulama ile ilgili bilgi verirseniz sanırım çok daha kolay yardımcı olabilirim.

0 Kudos
Message 2 of 7
(6,759 Views)

LABVİEW  e daha yeni başladığım için herşeyini tam olarak daha bilmiyorum...

Sormuş olduğum sorumda nesnelerin koordinatlarını alıp servo sürücülere komut göndermek olacak...     Ama bu aşamada nesnelerin yerlerini değiştirdiğim zaman alttan ve üstten geçişler oluyor...Alttan ve üsten geçişin neden olduğunu biliyorum...

Seçilmiş olan nesneyi hareket ettirirken daima diğer nesnelerin üzerinden sürüklenmesini istiyorum

0 Kudos
Message 3 of 7
(6,755 Views)

Kullanıcı arayüzündeki nesnelerin hangisinin en üstte olabileceğini onun 3ncü eksen sırasını "Z Order" değiştirerek ayarlayabilirsiniz. Bunu uygulamanızı yazarken kolaylıkla yapabilirsiniz. Ancak siz uygulama çalışırken arayüzdeki bazı nesneleri seçmek ve onun konumunu değiştirmek istiyorsunuz anladığım kadarı ile ve onu hareket ettirirken en üstte görünmesini istiyorsunuz. Hareket ettirmek istediğiniz nesne nedir ve neden hareket ettirmeniz gerekli.

0 Kudos
Message 4 of 7
(6,752 Views)

Sistemin MEKANİKSEL ÇALIŞMA MANTIĞI ürünü sabit bir noktadan alıp kullanıcının belirlemiş olduğu düzleme bırakma işlemidir... Benim sorumda kullanıcının ürünü bırakma noktasını belirlediği işlem oluyor...

FRONT PANELDE (RUN) konumuna alınca nesneleri sürükleyip koordinatlarını okuyabiliyorum...   Benim sorunum FRONT PANEL de ki nesneler ilk oluşan diğerlerine göre baskın oluyor...

ÖRNEK:Sırasıyla 3 nesne oluşturdum...1 nesneyi sürüklerken 2 ve 3 nesnenin üzerinden geçiyor...

2 nesneyi sürüklerken 1 nesnenin altından 3 nesnenin üzerinden geçiyor...

3 nesneyi sürüklerken 1 ve 2 nesnenin altından geçiyor...

Sürüklemek için seçtiğim nesne aktif olduğunda diğerlerinin üzerinden geçebilmesini istiyorum...

0 Kudos
Message 5 of 7
(6,749 Views)

Sorunuzu tam olarak anladım sanırım ama seçtiğiniz nesnenin Z-orderini uygulama sırasında değiştiremezsiniz. Yarın şirkette fırsatım olursa deneme yapıp işinize yarayabilecek bir çözüm göstermeye çalışacağım.

İpucu:İsterseniz şunu deneyin. Farzedelim 3 adet nesneniz var. Fazladan 1 adet aktif sürükleme nesnesi oluşturunuz (Normalde gizli ve Z-order en üstte). Diğer 3 nesneden herhangi birini seçtiğinizde seçtiğinizi gizleyip bu aktif sürükleme nesnesini onun koordinatına getirip görünür yapın ve bu aktif nesneyi sürükleyin. Sürükleme işlemi bitince aktif sürükleme nesnesini gizleyip asıl nesneyi son koordinata getirip görünür yapın. İşe yarayabilecek pek çok çözüm bulunabilir.

0 Kudos
Message 6 of 7
(6,745 Views)

Z -order hakkında bilgi araştırdım...Ama sonuç oluşturabiecek bilgilere ve benim programımda nasıl çalışabileçeğine dair bir neticeye varamadım.

0 Kudos
Message 7 of 7
(6,731 Views)