NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

labview ile adam asma benzeri bir şey

Solved!
Go to solution

Önce labview programı ile kelimenin girildiği ve okeylendiği bir arayüz yapılacak. daha sonra yeni bir arayüze kelimeyi tahmin etmek için harfler girilecek ve girilen kelimede harfler var ise harf kelimede bulunduğu yerde belirecek. tabi belirli bir harf girme sayısı olacak ve kelimede olmayan bir harf girildikçe bir bar yükselek.(mesela 5 kere kelimede olmayan harf girilirse bar dolacak). ayrıca girilen harfler ve kelime otomatik olarak kaydedilecek. yani kısaca labview üzerinden adam asmaca oyununun bir benzeri yapılacak. bunu nasıl yapabilirim şimdiden teşekkür ederim.

0 Kudos
Message 1 of 19
(8,186 Views)

Eee nerde takıldınız? Smiley LOL

En başından, forumlar açıldığı gün ele aldığımız bir durum işte karşımızda. Elinizde bir sorun var ve hiçbir çalışma yapmadan çözümü forumlardan istiyorsunuz Smiley Mad

Bu sorıunuzun tam cevabını verebiliriz ama ne kadar doğru olur bilmiyorum. Muhtemelen okulda bir ödev konusu ve çözümü hocanıza vereceksiniz Smiley Wink

LV öğrenmeye çalışacaksanız size yapabileceğimiz yardım işinizin akış diyagramını çıkartın öncelikle.

Daha sonra küçük parçalar halinde kodlamaya geçin. Kodlamaya başladığınızda her adımınızda yardımcı olmaya çalışalım.

Sorunuzun cevabını da ekleyebilirim ama forumların amacına uygun olmaz.

Message 2 of 19
(8,181 Views)

Ben çözdüm sorunu:

Yazılımın yeni kelime üretmek için online olarak TDK'ya bağlanıp, güncel Türkçe sözlükten rastgele kelime de alabilmesi lazım. Hatta internet bağlantısı olmayacak ortamlar için, uygulama ilk seferinde derlenirken Türkçe sözlük olduğu gibi dahil edilirse tadından yenmez 🙂

Şurada benzer bir kelime bulma oyunu var galiba : https://decibel.ni.com/content/docs/DOC-13870 

Başlangıç noktası (ya da anca bu kadar yapabildim diyereke bitiş noktası da) olabilir gibi gözüküyor.

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
Message 3 of 19
(8,177 Views)

Candan soruyu çözdün tadı kalmadı 🙂 Hadi şimdi "nerden başlarım" diye soran arkadaşa Event Structure, State Machine'leri anlat Smiley Very Happy

Message 4 of 19
(8,175 Views)

Açıkcası genel için başlangıç anlatımı hiçte fena olmaz Smiley Embarassed

Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
Message 5 of 19
(8,169 Views)

@No_Regrets

Açıkcası genel için başlangıç anlatımı hiçte fena olmaz :smileyembarrassed:

Başlangıç anlatımından kastınız forumlarda temel seviye LV anlatımı mıdır? Yani Temel LV Programlama gibi "Türkçe Forum" altına "NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar" gibi bir alt forum açılsın ve konular halinde LV anlatılsın.

Bu düşünceyi ilk başlarda ben de düşünüyordum ama kim anlatacak nasıl zaman ayrılacak nasıl bir yol izlenecek... Kişisel olarak yardımcı olmaya hevesliyim ama neticede tam zamanlı çalışıyoruz ve projelerimiz var nasıl olur bilmiyorum. Hem LV eğitim programları var NI böyle bir konuya açık olur mu? Ayrıca forumlarda anlatım yapılıp başlıklar açılsa bile bu bir sezon da takip edenlere faydalı olur peki sonra nasıl olacak?

0 Kudos
Message 6 of 19
(8,166 Views)

Daha çok tecrübeyle oluşan bilgi paylaşımından bahsediyorum. Mesela Yapısal olarak kodu nasıl oluşturmalıyız. Class vb eğitimle.Object-oriented programlama ve Lv. 

Ve Candan'ın dediği gibi LV ile ileriye yönelik neler yapılabilir, kısıtları nelerdir?

Bu tarz şeyler iyi olabilir.

Yasemin Barutçu
0 Kudos
Message 7 of 19
(8,164 Views)

Anlıyorum,

Candan'da okursa bu konuda kimler destek olabilir önce onun çıkarılması ve  NI Developer Community gibi bir forum yapısı ile başlıklar açılarak ne nasıl yapılırı anlatan bir forum kurulması gerekli. Yani orada soru-cevap yerine LV ipuçlarının paylaşılacağı ve altında yorumlarla zenginleştirileceği bir yapı olmalı. Uygulamalarda elde edilen tecrübelerin  şu sorunu şöyle çözdüm şeklinde açılan başlıklarla paylaşıldığı ve NI Community'nin zenginliğinden istifade edip oradaki yararlı çözümlerin taşınabileceği ve açıklanabileceği bir yapı olmalı benim düşüncem 🙂

0 Kudos
Message 8 of 19
(8,162 Views)

Evet baya uzun bir süreç tabi bu da 🙂 herneyse konu da çözüldüğüne göre başka cevaplanacak konulara yönelelim en iyisi 🙂

Yasemin Barutçu
Message 9 of 19
(8,154 Views)
Solution
Accepted by topic author ifiwereyou

Başlığı soruya yardımcı olmak dışında herşeyle doldurduk Smiley LOL

Soran arkadaş daha sonra bir yorum eklememiş, ben de tüm soruyu cevaplamak doğru değil diyordum ama başlık iyice karıştı zaten. Bari basit bir Adam Asmaca örneği yazıp ekleyeyim dedim.

Örnek tek kelime için sorunsuz çalışıyor. Birden fazla kelime istenirse düzenlenmesi gerekli. Bir de kelimeyi bulunca ya da haklar bitince aynı şekilde sonlanıyor. İstenirse bu da değiştirilebilir. Ayrıca sabit "İSTANBUL" kelimesini ekledim. Bir sözlük hazırlayıp içinden rastgele seçmek gerek.

Adam Asmaca.png

Message 10 of 19
(8,150 Views)