NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

labview ile adam asma benzeri bir şey

Solved!
Go to solution

yardımınız için teşekkür ederim. programın içinde takıldığım bir yeri sormak yerine tüm programın nasıl yapılacağını sormam kesinlikle saçma kabul ediyorum. benim amacım hazır programı alıp hocama buyrun ödev diye vermek değil.(bu arada ödev için olduğunu bildiniz tebrikler.) elinizde hazır bulunan bir program  olabilir ya da sizin için böyle bir program yazmak zor olmaz diye düşündüm. ben programı elde ettikten sonra üzerinde çalışıp mantığını kavramaya çalışacağım zaten. çünkü kısa vadede böyle bir program yazmam kolay değil ve şu anda söylediğim şeyler programlama işlerine ters biliyorum. ama kısa vadede böyle bir çözüm bulmak zorundaydım. tamamen programı yazmak yerine yazılmış bir programın mantığını anlayarak hocaya sunum yapmak. hepinize çok teşekkür ederim. zaten korktuğum labview sizin alaycı tavrınız (haklı olarak) nedeniyle artık çok daha zor.

0 Kudos
Message 11 of 19
(4,009 Views)

@ifiwereyou

zaten korktuğum labview sizin alaycı tavrınız (haklı olarak) nedeniyle artık çok daha zor.

Sanırım hayatınızda hiç çıraklık yapmamış bir ustanın yanıda eğitim almamışsınız. Öncelikle alaycılık dediğiniz şey alaycılık değil bir konuyu öğrenmek isteği olan kişiyi taşlayıp azmini artırmak için yapılan nüktedir (edebiyatımızda taşlama konusuna da bakınız). Yoksa ne sizi tanıyoruz ne de sizi alaya alıp kendimizi tatmin etmek gibi bir sapıklık içindeyiz. Ayrıca burada kişiler değil yaklaşımlar taşlanır. Sizin kişisel almanızı anlayabilmiş değilim. Bu konuda uzun süreli tecrübemiz neticesinde yanlış noktadan başlayarak size faydası olmayacak bir yere gitmeniz yerine nükte ile işi olması gerektiği şekilde yapmanız için zorluyoruz ve bunu sizin için daha faydalı gördüğümüzden yapıyoruz. Ayrıca forumlar aşırı teknik bir konu üzerine gidiyor ki havanın yumuşak olması insanların daha rahat davranmaları öğrenim için daha yararlı olur kanaatindeyiz. Tüm bunlara rağmen, forumlarda size özel hoş olmayan bir muamele ile karşılaştığınızı düşünüyorsanız, özür dileriz. Ancak LV konusu sizin için faydalı olabilecek bir konudur. Bu forumlara katılmasanız bile bu konudaki azminizi yitirmeyiniz.

Not:Alaycılık haklı görülemez.

Message 12 of 19
(3,999 Views)

öncelikle program çok güzel olmuş çok teşekkürler. fakat ne kadar uğraştıysam da bütün illeri programın içine koymayı başaramadım. nasıl yapacağımı anlatan birisi olursa çok sevinirim. evet gerçekten armut piş ağzıma düş durumu oldu, bundan ayrıca utanmaktayım ve bu durum forumun mantığına hiç uymuyor biliyorum. belki de bu dersten kalmam gerekli ama ben sizden yardım istemek durumundayım. yardım edin ya da etmeyin şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

0 Kudos
Message 13 of 19
(3,969 Views)

Yapmanız gereken benim "İSTANBUL" yazdığım yere bir listeden rastgele seçerek giriş yapmak.  Bunun için "Yeni Kelime Seç" isimli bir VIoluşturdum, ektedir. Resimde gördüğünüz yere ekleyin ve VI içerisindeki listeyi istediğiniz şekilde doldurun. Tekrar belirteyim kod tek kelimeler için çalışıyor boşluk karakterini ayıramıyor dolayısıyla listenizde hep tek kelimeler olsun.

Bu arada şunu belirteyim. Sizin kodu hazır hocanıza vermenize bizim söyleyecek lafımız elbette olamaz. Demek istediğimiz burada faydalı birşeyler yapabilmek ve öğrenmek isteyene yol gösterebilmek. Sorunun cevabını doğrudan eklemek istememizin nedeni de bu 🙂

Hadi kolay gelsin. Bir de genelde tam zamanlı çalışıyoruz. Bazen zaman ayırmak gerçekten zor oluyor.

Adam Asmaca2.png

Message 14 of 19
(3,964 Views)

herkese yardımlarından dolayı teşekkürler. dersten kaldım. belki de böylesi daha iyi oldu. seneye geçerim artık.

0 Kudos
Message 15 of 19
(3,940 Views)

Derstan kalmanıza üzüldük Smiley Sad Sanırım hocanız yazdığımız kodu beğenmedi Smiley Happy Hayırlısı olsun, seneye inşaallah geçersiniz.

Message 16 of 19
(3,937 Views)

Meraken soruyorum, acaba dersin ne olduğunu öğrenebilir miyiz ?

LabVIEW ile sinyal işleme, kontrol, enstrümantasyon derslerine yönelik proje verildiğine şahidim ancak zannedersem programlamaya giriş tarzı bir derste bu şekilde bir uygulamaya yönelik proje verilebileceğini düşünüyorum...

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 17 of 19
(3,932 Views)

ölçme ve enstrumantasyon dersi.

0 Kudos
Message 18 of 19
(3,928 Views)

Tebrikler Zafer bey,

Ellerinize saglik guzel olmus. incelemeye calistim biraz nasil yapildigini cozmek icin ama henuz yolun cok basindayim bi cok seyi hala daha yeni goruyorum...

0 Kudos
Message 19 of 19
(3,902 Views)