05-29-2012 08:09 AM
Uzun yıllardır IMAQdx kütüphanesi ve AVT kameralar kullanıyorum ama hiç derleyiciyi kesen bir sorunla karşılaşmadım. Kameraya bağlanamazsa Imaqdx Open Camera.vi hatası verir başka birşey olmaz.
05-29-2012 09:45 AM
geliştirme ortamında çalışırken exe olarak çalışmamasını tekrar hatırlatmak isterim. Bu durumda tek bakılacak kısım exe ayarları. komple projeyi gondermek istiyorum ama site kabul etmiyor. Peki exe oluştururken özellikle dikkat etmem gereken bir yer varmı. Birde renk tanima.vi için paralel çalışmayı seçmeyi deniyeceğim.
05-29-2012 11:41 AM
05-29-2012 02:54 PM
Merhabalar;
Yaşamış olduğum bir -acı- tecrübem olmamakla birlikte, "Windows XP Service Pack 2" den şüpheleniyorum. Malum, Microsoft, SP3 ile birikte .NET Framwork'de bir güncellemeye gitmişti ve LabVIEW 2011'in de bu Framework ile daha uyumlu çalıştığını biliyoruz (referans; Türkçe yerel ayarlar sorununun çözülmüş olması). Bu sebepten, mümkünse uygulamanızı daha güncel bir işletim sistem ortamında denemenizi önereceğim. Windows 7'de uygulama hatalarının önceki işletim sistemlerine göre daha azaldığı da göz önünde bulundurulabilir.
Hata mesajınızda IMAQdx'ten kaynaklanan bir hata kodu görüyorum. Bu da aygıt sürücülerinden kaynaklanabilecek bir durumu gösterir nitelikte. Firewire arabiriminiz için İşletim sisteminin kullanmış oluğu aygıt sürücüsünün NI IMAQdx olduğunu da teyit etmenizde fayda olacaktır. Ayrıca, IMAQdx kütüphanesi harici olarak NI Vision Acquisition Software lisansı ile aktive edilmelidir. Exe dosyasını çalıştıramadığınız bilgisayarda bu yazılımın aktif olduğunu teyit etmenizde fayda görüyorum.
Kolaylıklar dilerim.
Candan
05-29-2012 03:28 PM
kameralar allied guppy F031C dir. İlk olarak işletim sistemi win7 idi. Win7 de guppy nın daha üst modelleri ve stingay kameralar sorunsuz çalışırken F031C lerde donanımsal sorun yaşadım. MAX da dahi kameralari göremiyordum. Bu durumda winxp SP2 kurdum. Öncelikle SP3 güncellemesini deneyeceğim.
aygıt sürücüsü NI IMAQdx dir.PC de kurulu butün NI yazılımları lisanslıdır.Elimde win7 li başka bir PC var.programı bu bilgisayarda derleyip tekrar denemekten başka bir çare kalmadı... Hala aklıma takılan kısım geliştirme ortamında sıkıntı yaşamazken exe de nasıl böle bir şey ortaya çıkıyor...
05-29-2012 03:36 PM
Hi I'm sorry I don't speak Turkish... just English, German, and French... but from what I can figure out in the thread, please note that the if you have an F031C from AVT that it's a GuppyPRO (with 1394b) and NOT a Guppy (1394a).
So if running under XP rather than Win7, indeed one must compensate for the Microsoft 1394b driver problem in XP, such as by replacing the driver with:
http://www.alliedvisiontec.com/emea/products/software/windows/avt-1394-busdriverpackage.html
If I've misunderstood the issue, either technically or because I don't read Turkish, sorry ... couldn't resist trying to help...
05-29-2012 03:50 PM
🙂
"İnternet sen nelere kadirsin !"
ScottSmith'in belirtmiş olduğu driver güncellemesini de denemenizi öneririm...
Candan
05-29-2012 04:18 PM - edited 05-29-2012 04:19 PM
AVT ve BASLER kameralarla, sürücü sorunları (IEEE 1394a/b), service pack sorunları, bus sorunları (PCI-Extended), anakart chipset sorunları, vs o kadar çok farklı sorunla karşılaştım ama hiç birisi run-time engine kesip kodu sonlandıran sorunlar değildi.
Kodu beklenmedik bir şekilde sonlandıran sorunlar genelde "dll" ler içinde oluşuyor (bazen de .NET çağrılarında) ve LV "dll" tabanlı hatalarda tümden çökebiliyor. AVT sürücülerinde bu tür bir sorunla hiç karşılaşmadım açıkçası.
05-29-2012 04:29 PM
l installed avt 1394 bus package v1.0 driver and select ni imaqdx driver in max.not use microsoft driver.
05-29-2012 04:42 PM
Bunları en baştan yapmış olmanız gerekirdi zaten 🙂 AVT kamera için kendi Firewire bus sürücüsü paketini yüklemeli ve kamerayı "IIDC Imaqdx Digital Camera" seçmiş olmalıydınız 🙂 Ama bu yine de beklenmedik uygulama sonlanmasına neden olmamalı.