05-29-2012 04:42 PM - edited 05-29-2012 04:46 PM
merhaba evet dediğiniz gibi yaptım.Zaten driverleri kurmadan görüntü alamam.
Şu an denemeyi planladığım değişiklikler şunlardır:
Win xp SP3 güncellemesi
Xp yi kurup tekrar win7 kurmak
Programı LV2010 da derleyip deneme
Umarım bi sonuca ulaşırız hep birlikte...
05-29-2012 04:47 PM
Umarız 🙂 Projeyi yüklerseniz bir deneme yapmaya da çalışırım ama kesin birşey diyemiyorum 🙂
05-29-2012 04:53 PM
projenin tamamı buradadır...
http://www.dosya.tc/server16/nkiAyK/RENKTANIMA.rar.html
ilginizden dolayı herkeze çok teşekkür ederim.
05-29-2012 05:08 PM
Şu an bişey deniyorum. Kendi bilgisayarımda win7 kurulu ve dahili bir web kamerasına sahip.NI ile kameradan göruntu alabiliiyorum. MAX da cam0 olarak görünüyor.
Programı exe yapıp deniyorum . sorunla karşılaşmadım. programı kapatıp açıyorum sıkıntı yok.
iki pc arasındaki farklar: 1 işletim sistemleri
2 kameralar
06-04-2012 06:34 AM
herkese tekrar merhaba,
exe problemi çözüldü... Vision asistant'dan ürettiğim renk sınıflandırma kodundan dolayı exe hataya düşüp kapanıyormuş...
-win xp sp2 yi sp3 ile güncelledim ama sorun devam etti.
- Kamera kaynaklı bi problemde yokmuş.
labview examples içerisindeki color classification.vi örneğini birebir programa dahil ettim.Uzun denemelerim neticesinde problemin çözüldüğü fikrine ulaştım...
Yaşadığım problem neticesinde edindiğim kazanımlar şunlardır...
1 - exe nin vermiş olduğu böyle bir hatanın kaynağı Zafer bey'inde en başında dediği gibi yazılım ve donanım kaynaklı birçok sebep olabilir.
2 - Labview programı hakkını vererek , mantığı iyi kavrayıp programlandığında stabil ve etkili çalışıyor... tabi bunu diğer programlama dilleri içinde söylemek gerekir...Programı bilmek farklı, etkili program yazabilme farklı...
3 - programda hata kontrolüne dikkat etmek gerekiyor. program başında açılan sessionların, imaqdx lerin mutlaka program kapanırken kapatılması gerekir...
Hepinize teşekkür ederim.
06-04-2012 03:55 PM
E o zaman kendi kendinize "Solved" demeniz yerinde olacaktır 🙂 Emeğinize sağlık ...
Candan