NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

problemsiz çalışan program exe halinde hata veriyor....

Solved!
Go to solution

merhaba  evet dediğiniz gibi yaptım.Zaten driverleri kurmadan görüntü alamam.

Şu an denemeyi planladığım değişiklikler şunlardır:

Win xp SP3 güncellemesi

Xp yi kurup tekrar win7 kurmak

Programı LV2010 da  derleyip deneme

Umarım bi sonuca ulaşırız hep birlikte...

0 Kudos
Message 21 of 26
(3,476 Views)

Umarız 🙂 Projeyi yüklerseniz bir deneme yapmaya da çalışırım ama kesin birşey diyemiyorum 🙂

0 Kudos
Message 22 of 26
(3,472 Views)

projenin tamamı buradadır...

http://www.dosya.tc/server16/nkiAyK/RENKTANIMA.rar.html

ilginizden dolayı herkeze çok teşekkür ederim.

0 Kudos
Message 23 of 26
(3,469 Views)

Şu an bişey deniyorum. Kendi bilgisayarımda win7 kurulu ve dahili bir web kamerasına sahip.NI ile kameradan göruntu alabiliiyorum. MAX da cam0 olarak görünüyor.

Programı exe yapıp deniyorum . sorunla karşılaşmadım. programı kapatıp açıyorum  sıkıntı yok.

iki pc arasındaki farklar: 1 işletim sistemleri

2 kameralar

0 Kudos
Message 24 of 26
(3,465 Views)
Solution
Accepted by topic author mckmk

herkese tekrar merhaba,

exe problemi çözüldü... Vision asistant'dan ürettiğim renk sınıflandırma kodundan dolayı exe hataya düşüp kapanıyormuş...

-win xp sp2 yi sp3 ile güncelledim ama sorun devam etti.

- Kamera kaynaklı bi problemde yokmuş.

labview examples içerisindeki color classification.vi örneğini birebir programa dahil ettim.Uzun denemelerim neticesinde problemin çözüldüğü fikrine ulaştım...

Yaşadığım problem neticesinde edindiğim kazanımlar şunlardır...

1 - exe nin vermiş olduğu böyle bir hatanın kaynağı Zafer bey'inde en başında dediği gibi yazılım ve donanım kaynaklı birçok sebep olabilir.

2 - Labview programı hakkını vererek , mantığı iyi kavrayıp programlandığında stabil ve etkili çalışıyor... tabi bunu diğer programlama dilleri içinde söylemek gerekir...Programı bilmek farklı, etkili program yazabilme farklı...

3 - programda hata kontrolüne dikkat etmek gerekiyor. program başında açılan sessionların, imaqdx lerin mutlaka program kapanırken kapatılması gerekir...

Hepinize teşekkür ederim.

0 Kudos
Message 25 of 26
(3,449 Views)

E o zaman kendi kendinize "Solved" demeniz yerinde olacaktır 🙂 Emeğinize sağlık ...

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 26 of 26
(3,438 Views)