NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Basinc olcumu

Herkese merhabalar,

Labimizda olna NI urunleri yeni kullanamaya basladim ve bol miktarda zorluk cekmekteyim. Asagida soracagim bir kac soruya cevap bulabilirsem cok iyi olacak.

Elimizde olan urunlerden baslayayim.

PCI-6024E 

SC-2345

SCB-68

SCC-SG-04

ve bunları kullanarak dantec hotwire ve bazi pressure transducerlarla olcum yapmaya calisiyorum.

İlk asamada pressure transducerlarla olcum almaya calistim. Yaptigim islem su:

Pressure transducerdan cikan 4 kablonun gerekli ikisini (excitation ve output) scc-sg04 output kismina bagliyorum. Scc-sg04u sc2345 de j1 soketine yerleştiriyorum. Daha sonra sc2345 i kabloyla bilgisayardaki PCI 6024E kartına bagliyorum.Pressure transducer icin excitationu disardan power supplyla veriyorum cunku anladigim kadariyla 10v excitation isteyen sensorler icin sc2345 pwr01 le bunu saglayamiyoruz.

Sonuc olarak labviewde basinc artimina karsi bir tepki gorebiliyorum fakat bu mV mertebesinde. Oysa SCC-sg04 un output'unun +-10V mertebesinde olmasini bekliyoruz.Bunun nedeni ne olabilir?

Sc2345 degil de SCB-68le aynı islemi yapmaya calistigimda ise hicbirsey olcememekteyim.Differential olcum deyip labviewdeki connection diagamdan outpuları bagla dedigi yerden baglıyorum (pin 68-34) ve yine excitationu disardan veriyorum. Sonra ACH0 dan olcum almaya calistigimda (ya da diger kanallardan) hicbirsey gormuyorum.

Nerede hata/hatalar yaptigimi anlayamadim.

Yardimlariniz icin tesekkurler

0 Kudos
Message 1 of 6
(6,211 Views)
Merhabalar Alper Bey,

Su an icin pc basinda olmadigimdan kontrol etme sansim yok ve %100 emin degilim ancak SCB-68 ile yapilan olcumlerin Single-ended olarak secilmesi gerektigini dusunuyorum. Ayrica SCB-68 uzerinde Analig Input Sense ile Analog Input Ground pinlerinin dis bir kablo ile birbirlerine baglanmasi gerektiginin Kullanici Kitapciginda yazildigini hatirlar gibiyim. Daq kartlarimiz ve aksesuarlarimizin genis bir urun yelpazesini destekleyebilmesi icin maalesef bu tur kucuk nuanslari olabilmektedir ancak dokumantasyonda illaki bu detaylar belirtilmektedir (bu arada kullanmis oldugunuz 6024e kartin da bayagi bir evveliyati var, umarim guncel bilgisayarinizda desteklenmektedir 🙂

Sc-2345 icin biraz daha arastirmak gerekebilir. Acaba basinc sensirunuzun olcum araligi ve deneme amacli uygulayabildiginiz degerler ne seviyededir ? Scc-sg24 +-10V'luk sinyal cikisini tam aralikta (full scale) saglayabildigini hatirlatmak isterim ...

Kolayliklar dilerim.

Candan
(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 2 of 6
(6,198 Views)

Merhaba alper,

benzer donanım ve benzer bir sorunla ugraşıyorum. Dilerseniz telefon ile konuşmak isterim. -------------

0 Kudos
Message 3 of 6
(6,186 Views)

Mesut Bey merhaba,

Kişisel telefon numarası gibi bilgilerin, forum ortamında doğrudan paylaşılmasının bilgi güvenliği açısından sakıncalı sonuçlar doğurabileceğini düşündüğüm için mesajınızı Düzeltmek (Edit) gereği gördüm ve numaranızı mesajınızdan çıkardım. Arzu ederseniz Alper Bey'e Özel (Private) bir mesaj atarak iletişim bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

Satın almış olduğunuz ekipmanların kullanımına yönelik teknik sorularınız için her zaman NI Türkiye ofisimizi (0-212-279 30 31) arayabileceğinizi hatırlatmak isterim. Bu sayede daha kısa süreler içersinde sorularınıza cevaplar alabilirsiniz.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 4 of 6
(6,183 Views)

Merhaba, 

dediklerinle ilgili bir tecrübem yok ancak, bazı sensörler harici devre gerektirebiliyor diye okumuştum, bir araştır istersen.

0 Kudos
Message 5 of 6
(6,055 Views)

Bence bu konuda ilk yapman gereken sensörünü dışarıda basitçe kontrol etmen. Bir güç kaynağı ile sensörünü besleyip bir multimetre ile de çıkışlarını kontrol edin. Ve uyguladığınız havanın da yeterli miktarda olduğundan emin olun.

Örneğin sensörünün maksimum 4 bar okuyorsa, 2 bar basınç verin ve çıkışından 5 V okuyup okuayamadığınızı görün.

Message 6 of 6
(6,048 Views)