01-13-2012 04:20 AM
Arkadaşlar birbirinden farklı amaçlar için hazırlanmış 3 farklı VI ile bereber çalışmak istiyorum. Ancak araştırmalarım 2 yöntem üzerinde yoğunlaştı (Word dosyasında mevcut). 1 yöntem de çözemediğim nokta menu clusterin nasıl oluşturulduğu. Diğer yöntem için yaptığım çalışmada(Ektemevcut) ise hangi butona basılırssa sadece 1 VI aktif olabilmekte. Hangi yöntem daha makul bu amaç için yada başka bir tavsiye olabilirmmi?Tşkler
Solved! Go to Solution.
01-13-2012 06:12 AM
menu1.vi ' ı lv2010 veya daha eski sürüme göre kaydedip paylaşabilir misiniz? Bir de yapmak istediğiniz işi takıldığınız noktayı esas alarak değil bir bütün olarak açıklarsanız çözüm daha kolay olacaktır.
01-13-2012 06:58 AM
Bu arada bu tür bir iş için olası çözümlerden bir örnek ekliyorum deneyip işinize yarayıp yaramadığını kontrol edebilirsiniz.
01-18-2012 01:49 AM
Zafer bey aslına örnek tam olarak istediğim anaç için ullanılacak şekilde çalışmakta. Örneği kendime göre ayarladım ve Crio üzerinde deneyeceğim (Crio üzerinde 3 farklı VI butonla kontrol edip çalıştırmayı ). Umarım çalışır. Yardımlarınız ve ilginiz için tşkler
02-03-2012 04:41 PM
Zafer Bey sizin örneğinizde ben pencereleri açınca bu sub.vi ler doğrudan çalışmaya başlıyor. Ben bunun direk çalışmasını istemiyorum ve pencere-1 de bazı ayarlar yapıp start diyince çalışmasını istiyorum. Bunu nasıl yaparım yardımcı olurmusunuz...
02-03-2012 04:50 PM
Böyle olmasını soruyu soran arkadaş istediği için bu örneği ekledim Siz istediğinizi belirtirseniz size uygun başka bir örnek ekleyebilirim.
02-03-2012 04:57 PM
Şöyle açıklayayım. 2 pencere kullanacam birinci pencere açıldığı zaman burada cihazların ayarlarını yapıp ok dediğim zaman burası işlemeye başlayacak. ve burada ayarlar tamamlanınca 2. pencereye geçip burada da cihazlarla yapmak istediğim işlevleri yapıcam. Şuan ki programda ise ben pencere-1 e bastığım anda pencere-1 run oluyor. Aynı olay 2. si içinde geçerli. Kısacası kendiliğinden run olmasın sub.vi ler ben gerekli ayarları çekeyim kendim run edeyim istiyorum. 🙂
02-03-2012 05:26 PM
Ekteki örneği bir deneyin bakalım işinizi görecek mi
02-04-2012 03:49 AM
Zafer Bey teşekkür ederim. Ben bahsettiğim işi şuan bu şekilde yapıyorum. Sadece görsellik açısından bunu pencere mantığıyla yapıp yapamayacağımı öğrenmek istemiştim.
02-04-2012 07:56 AM
Kod yazılımında işlevsellik (optimum kod yazılımı) ön plandadır. Görsellik ve kolay kullanım kısmı son kullanıcı için oldukça önemli olsa da işlevsellik önceliği esas alınarak kod yazılır. Siz bu şekilde yapıyorsanız zaten doğru olan şekilde yapıyorsunuz. Görselliği iyi olsun diye akış şemasını değiştirmeniz doğru olmaz. Burada kullanılan alt yapı çeşitlilik gösterebilir mesela "event structure" yapısı kullanıyorsanız döngülerde "case" içerisinde pencereleri açmak yerine kullanıcıdan gelen tetikleri "event structure" ile yakalayıp işlem yaptırabilirsiniz. (isterseniz örneği ekleyebilirim)
Labview ile "Visual Studio" kadar zengin görselliği maalesef çok hızlı bir şekilde elde edemezsiniz. Visula Studio gibi yaygın geliştirme araçlarının oldukça fazla 3.şahıs eklentileri bulunuyor, Labview'da pek yok diyebiliriz. Ama zaman ayırırsanız ve bu konuda tecrübeniz varsa Visual Studio ara yüzleri ayarında hatta bazı yönleriyle daha güzel ara yüzler tasarlayabilirsiniz. Labview da nerdeyse kısıtlamasız "control" görünümü değiştirme imkanı mevcut ve "xcontrols" ile kendi kontrollerinizi de oluşturabiliyorsunuz.