NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Test süresi Ölçümü

Solved!
Go to solution

Merhaba

Arkadaşlar basit şekilde test süresini ve test için duraklama zamanını  ölçmek istiyorum. Ve örnek kod sorunsuz gibi ama duraklatma için ikinci kez butona basıldığında hatalı ölçme olmakta. Belki çok kolay bir yolu mevcuttur belkide ben hatalı ilerliyorum. Bu konuda yardım almayı denediğim NI yetklileri sanırım pek ilgilenemediler. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Tşkler

0 Kudos
Message 1 of 8
(6,252 Views)
Solution
Accepted by topic author Sea1

Belki şu linkteki örnek program bir ilham verebilir 🙂

https://decibel.ni.com/content/docs/DOC-4877

Kolaylıklar dilerim.

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
Message 2 of 8
(6,248 Views)

Merhabalar,

Ekte sizin kurmuş olduğunuz yapıyı mümkün olduğunca korumaya çalışarak oluşturduğum bir örnek var. Bu örnek bu iş kesinlikle bu şekilde yapılırı ifade etmiyor sadece olası onlarca çözümden bir tanesi. Sisteminize göre oluşturulacak en uygun çözüm asıl çözüm olacaktır elbette. Burada dikkate alacağınız nokta TEST ve BEKLEME için ayrı ayrı "Shift Register"lar oluşturulmuş olması. Her durum (TEST ve BEKLEME) için geçen süre daha önceki o duruma ait toplam süreye eklenerek tekrar ilgili "Shift Register"a yazılmaktadır. Size bir fikir verebileceğini umuyorum.

İyi çalışmalar,

Not : Test ve Bekleme için ölçülen süreler "ms" mertebesindedir.

Message 3 of 8
(6,240 Views)

Çok teşekkürler Candan bey ...Çok işime yaradı link çözülüdü sorunum...

0 Kudos
Message 4 of 8
(6,231 Views)

Zafer bey emeğiniz ve çalışmanız için teşekkür ederim. Farklı bir bakış açısı sağladınız...Harika..

0 Kudos
Message 5 of 8
(6,229 Views)

Kusura bakmayın Candan'ın verdiği bağlantıdaki örneği dikkatli incelememişim. Şimdi bakınca fark ettim benim verdiğim çözümle nerdeyse aynıymış Smiley Very Happy

İlave olarak her turda geçen süreyi ayrı bir diziye de aktarmış.

0 Kudos
Message 6 of 8
(6,223 Views)

Zafer bey yeni öğrenenler için çözemediği problemler için bilgi edinmek öğrenme sürecini çok hızandırmakta. İlkkez bir forumdan bilgi edinmek ve bu kadar hızlı cevap almak. Bilginin değerine inanan ve öğrenmenin zorluğunu bilenler için çok anlamlı. tekrar tşkler

0 Kudos
Message 7 of 8
(6,211 Views)

Düşüncenize katılmamak mümkün değil. Bu forum ilk açıldığı zamanlarda, etkin kullanılması ve bilgi paylaşımı için herkesin destek olması yönünde çekincelerimiz olmuş ve sahip çıkmak için gayret gösterilmesini umduğumuzu söylemiştik. Labview konusu Türkiye'de emekleme aşamasını daha yeni yeni atmak üzere. Konuya gerçek anlamda hakim yetişmiş pek fazla kişi yok maalesef. Bizlerde uygulamalarımızdan elde ettiğimiz tecrübeler nispetinde bildiklerimizi paylaşmaya gayret ediyoruz. Umuyorum zamanla özellikle Labview konusunda üniversitede yetişmiş insanlar arttıkça bunun gibi forumlar da artacak ve yerli bilgi birikimi üzerine burada ve benzeri forumlarda on binlerce mesajın arşivlendiğini göreceğiz. Bunun için herkesin gayret etmesi yeterli. Smiley Happy

0 Kudos
Message 8 of 8
(6,207 Views)