04-05-2016 03:20 AM
Merhabalar,
Elimde GPD-4303s güç kaynağı bulunmakta ve bu cihazın kendi labview örnekleri çalıştırırken bir hata ie karşılaşmaktayım.
Hatanın nedeni ve çözümü hakkında yardımcı olabilrseniz çok sevinirim.
Saygılarımla,
Aslıhan Çelik
Solved! Go to Solution.
04-05-2016 06:02 AM - edited 04-05-2016 06:02 AM
Zaman aşımı (Timeout) hatası aslında tam olarak bir hata değildir. Yüksek dereceli bir uyarı gibi de algılayabilirsiniz. Kısacası okuma yaptığınız noktaki (VISA Read) bekleme süresi içerisinde istediğiniz miktarda veri gelmediği için zaman aşımı hatası alıyorsunuz. Bunu ihmal ederek bir sonraki okuma döngüsüne girebilirsiniz. Zaman aşımı hatası vermediği anı yakalayarak aldığınız verileri değerlendirmeye alabilirsiniz. Diğer çözüm ise zaman aşımı süresini artırmak olabilir. Tabiki bağlı olduğunuz port ve port ayarlarındaki hatalar sebebiyle belki karşı taraftan istediğiniz veri hiç gelmiyor da olabilir. Bunu da kontrol ediniz.
04-05-2016 11:28 AM
Merhabalar,
Timeout şu an nedir Aslıhan hanım, bu arada cihaz ile hiç bağlantı kuramıyor olabilir misiniz acaba? Bunu tespit edebildiniz mi? Timeout'a uğramadan mantıklı veri aldığı oluyor mu hiç? Resimden gördüğüm kadarı ile voltajı set ediyorsunuz ve sonrasında o değeri aldımı diye okuma yapıyorsunz. Multimetre ile ölçüm yaptığınızda set etmek istediğiniz değeri alıyor mu?
Saygılarımla...
04-06-2016 02:16 AM
Merhabalar,
Bilgisayarım ile güç kaynağını arasında bağlantı sağlayabiliyorum ve bunu cihazın kendi arayüzü ile voltaj değerlerini değiştirerek set yapabiliyorum.
Bu cihazın kendi Labview örneğini ise çalıştırabiliyorum fakat belli bir süre sonra bu hatayı veriyor.
Şu anda, timeout süresi: 12 sn
USB portunun özellikleri ise, Baund rate: 9600
Data Bit: 8
Parity : None
Stop Bit: 1 bit (Bu değerlerin hepsi cihazın kendi arayüzünden okuduğum değer)
Bu değerlere göre USB portunun özellikleri Measurement&Automation Explorer üzerinden de değiştirdim. Fakat aynı sorun devam etmekte. Buna bağlı olarak da Labview örneğini doğru bir şekilde çalıştıramıyorum.
Saygılarımla,
Aslıhan
04-06-2016 02:19 AM
04-06-2016 03:02 AM
Projeyi ekte bulabilirsiniz.
Saygılarımla,
Aslıhan
04-06-2016 07:28 AM
04-06-2016 07:37 AM
04-22-2016 05:28 AM