NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

birden çok cursor

Solved!
Go to solution

Merhaba.

Sorunum şu. Benim elimde olan bir analog sinyali usb 6009 ile yada başka bir sekilde  bilgisayar ortamına taşıyabiliyorum.Fakat bu sinyalin üstüne koyduğum cursorlerin hepsinin konumlarını belirlemem gerekiyor.Waveform dan bunları görebiliyorum.Fakat sadece 1 tanesini indicator ile alabiliyorum.Diğerlerinin konumlarını sadece görebiliyorum.bütün koydugum cursorlerin indicator içinde tek tek göstermek istiyorum bunun için yardıma ihtiyacım var.

Teşekkürler.

Seyf

0 Kudos
Message 1 of 16
(6,341 Views)

Üzerinde çalıştığınız VI ' ı paylaşabilir misiniz?

0 Kudos
Message 2 of 16
(6,339 Views)

Umarım eklenmiştir.

0 Kudos
Message 3 of 16
(6,336 Views)

Hangi sürüm Labview kullanıyorsunuz? VI'ı LV 2010SP1 ile açtım ve sorunuzdan anladığım kadarı ile bir ilave yapıp kaydettim.

0 Kudos
Message 4 of 16
(6,332 Views)

Dosyayı ekledim açmayı deneyiniz. LV2010SP1 ile kaydettiğimi belirtmiştim.

Message 5 of 16
(6,326 Views)

ben 2009SP1 kullanıyorum. 2010 ile yüklediğiniz için açamadım.2009sp1 de acabilecegim gibi kayıt edermisiniz. (ayrıca ben bu surumumu yükseltmek istesem harici olarak tekrar para ödeyecekmiyim. bir kere lisans almıştık ama.)

birde ben bu mesajı çözülmüş olarak işaretledim sanırım.  : (

0 Kudos
Message 6 of 16
(6,323 Views)

LV2009 olarak kaydettim. Evet yukarıdaki iletiyi çözüm olarak işaretlemişsiniz. Bunu ancak forum yöneticileri düzeltebilir sanırım. Candan Bey konuyu takip ediyorsa ilgileceğini düşünüyorum.

0 Kudos
Message 7 of 16
(6,318 Views)

Elinize emeğinize sağlık çok güzel olmuş.Peki bu arrayı parcalama sansım varmı.yani x 1 i bir indicator e y1 i bir indicator  x 2 yi bir indicator y2 yi bir indicator e.Bu şekilde kaçtane cursor koyarsam o kadar parcaya ayırması için hangi block kısmı kullanmam gerekiyor.array kısmında baktım ama parcalamak için ingilizcem olmadıgı için pek anlayamadım.Şekillerden çıkartmaya çalıştım fakat olmadı.Bir fikir verebilirmisiniz.Sorunumun bir kısmını çözdüğünüz için çok teşekkür ederim. illa indicator de olmasına gerek yok.Benim istedigim herbir kordinat ile işlem yapabilmek.Yani x 1 ile x 2 yi toplayabileyim mesela .yada cıkartabileyim.Ama bu x 1 x 2 x3 x 4 x n oolacagı için kafam karıştır.kaçtane cursor koyarsam onları nasil belirtmem gerekiyor.

0 Kudos
Message 8 of 16
(6,316 Views)

Merhabalar Zafer Bey, Seyfettin Bey;

Öncelikle Zafer Bey size tebrikler. Benim mesajları okumaya daha ancak vaktim oldu bu sürede siz çözümü çoktan paylaşmışsınız 🙂

Solved ibaresinin kaldırılması için Webmaster'dan yardım talep edebileceğim gibi, bunu Seyfullah Bey'in de düzeltmesi oldukça kolay.

Ekli ekran çıktısında gözüktüğü gibi "Options" içersinden "Not the Solution" tuşuna basılmasının yeterli olacaktır.

Bu konuyu bizler başlatamadığımız için bu işlemi yapamıyoruz ancak Seyfettin Bey'in bu tuşa erişebilmesi gerekiyor.

Unset Solution

Diğer konuda ise (cursor array'in adreslenmesi ve sayılarının bilinebilmesi) ; Array Paletindeki "Index Array" ve "Array Size" fonksiyonları işinizi kolayca görecektir. Bir denemenizi öneriyorum.

Saygılarımla;

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 9 of 16
(6,303 Views)

Ben option menüsünden dediğiniz gibi düzeltmeyi yaptım.Verdiğiniz önerileri deneyip tekar son durumu bildirim.teşekkürler

0 Kudos
Message 10 of 16
(6,296 Views)