NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iki buttonla işlem yapmak..

Solved!
Go to solution

Merhabalar, ekte ki VI çalışmasında iki buttonla iki ayrı işlemi aynı grafikte göstermek istiyorum. Birinci buttonu tıklandığında sinus dalgasını, ikinci buttona tıklandığında ise kare dalgayı grafikte çıkartmak istiyorum  ama bu işlemleri tek bir grafikte göstermek istiyorum bu işlemi yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum..Teşekkürler.

0 Kudos
Message 1 of 8
(6,381 Views)

İşinize yarayacak en basit çözüm Smiley Wink

Build Array.png

0 Kudos
Message 2 of 8
(6,379 Views)

Case Structure False durumuna ne yazcağız ben false durumunu ture deki durumun aynısı yazdım ve çalıştırdığımda iki dalga da grafikte çıkıyor benim amacım hangi buttona tıklasam sadece o buttona ait olan işlemi grafikte çıksın. Örnegin Sinus buttona tıkladığımızda sadece sinüs dalgasını, kare buttona tıkladımıgımızda da sadece kare dalgasını göstersin..

0 Kudos
Message 3 of 8
(6,371 Views)

False case'den çıkışa boş bir sabit (constant) bağlamanız yeterli olacakmış gibi duruyor. Grafikte tahminen 0 seviyesinde birşeyler gözükecektir, onu da yok etmek isterseniz -NaN sabitlerinden oluşan bir waveform'u da bağlamayı düşünebilirsiniz.

Kolaylıklar dilerim.

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 4 of 8
(6,369 Views)

İkisini de denedim ama istediğim gibi çalışmıyor.

0 Kudos
Message 5 of 8
(6,367 Views)
Solution
Accepted by topic author saca

False kısmında hiçbirşey yok. Boş sabit olsa da sıkıntı çıkmaması gerekli ama isterseniz düğüm üzerine sağ tıklayıp "Use Default If Unwired" deyin.

Örnekte her ikisi de mevcut.

0 Kudos
Message 6 of 8
(6,360 Views)

Olası diğer çözüm

0 Kudos
Message 7 of 8
(6,359 Views)

Tab control kullanabilirsiniz

0 Kudos
Message 8 of 8
(6,268 Views)