NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

iki sinüs dalgasının çarpılması...

Solved!
Go to solution

Merhabalar Hocam,

Ekteki üç sinüs dalgaları, Bunlardan biri volt(gerilim) sinüs şeklinde dalga ve bu dalgaya ait bir de knob var knob taki değerler değişince volt(gerilim) değeri değişmektedir. ikinci dalga akım(amper) sinüs şeklinde dalga ve bu dalgaya ait birde knob ve fazaçısı değerleri vardır,akım dalgasına ait olan knob değişince akım(amper) değeri değişmektedir. Fazaçısı değiştiğinde de akım(amper) değeri değişmektedir. Ben bu iki dalgayı çarpıp üçüncü dalga olan  Güç dalgasını hesaplamak istiyorum güç=gerilim*akım formülünde olduğu gibi ben bu iki dalgayı(gerilim ve akım dalgası) çarptım güç dalgayı oluşturdum ama toplam  gücun Sayısal değerini hesaplayamadım. örneğin negatif güç=20watt, positif güç=40 watt ise toplam güç= 20watt yapacaktır. Bana toplam güç değeri lazım. Yardımcı olabilir misiniz? Çok teşkkürler...Sahin

0 Kudos
Message 1 of 11
(7,318 Views)

Waveform/Analog Waveform/Waveform Measurements paletini açarsanız Basic DC-RMS ölçüm işlevini göreceksiniz. Bu işlevi kullanarak girdiğiniz güç çarpımının tüm peryodunun RMS değerini elde edebilirsiniz.

0 Kudos
Message 2 of 11
(7,311 Views)

Teşekkürler Zafer Hocam,

Benim aslında anlatmak istediğim ekte ki gibi yani volt Rms cinsinden ve Amper de Rms cinsinden bu ikisini çarptığımızda bize net gücü vermesi gerekir. Gönderdiğim Ekte örnek olarak Volt Rms=276 volt, Amper Rms=1,48 amps ve amperin faz açısı da 89 derece olarak aldığımızda net güç 6watt(Ekteki resimdeki değerlerin aynısı) yapıyor ben öyle hesaplamak istiyordum ama yapamadım. Nasıl yapabilirim acaba?

0 Kudos
Message 3 of 11
(7,302 Views)

Verilen örnek tam olarak güç eğrisini oluşturuyor zaten. Girişleri düzenleyip tekrar ekliyorum ancak pozitif ve negatif güçler birbirinden neden farklı anlamadım. Akım/Gerilim içerisinde DC bileşen yoksa her peryot için pozitif ve negatif birbirine eşit olmalı. Verdiğiniz resimde açık olmayan bu noktanın sebebi nedir?

0 Kudos
Message 4 of 11
(7,293 Views)

Güç eğrisinin mutlak değerini alıp DC güç ölçümü yaparsak 260Watt çıkıyor ve bu hesaba göre normal güç eğrisinde 130Watt pozitif 130Watt negatif olmalı. Örneği düzenleyip ekledim.

0 Kudos
Message 5 of 11
(7,291 Views)

Hocam, değerlerin birbirine eşit olmamasını bende daha çözmüş değilim.

0 Kudos
Message 6 of 11
(7,288 Views)

Hocam tekrardan teşekkürler,

Hocam göndermiş olduğunuz son iki uygulamayı açamadım. Ben Labview 2010 kullanıyorum sizin ki muhtemelen 2011 ondan son iki dosyayı açamadım. 

0 Kudos
Message 7 of 11
(7,286 Views)

Eski sürüm kaydetmekle ilgili bir sorun var resmi ekliyorum. Çarpımın arkasındaki mutlak değeri kaldırıp normal güç eğrisini görebilirsiniz.

Waveform RMS-DC.png

0 Kudos
Message 8 of 11
(7,280 Views)

İlgilendiğiniz için Teşekkürler Zafer Hocam  Resimden bilgileri çekerim...

0 Kudos
Message 9 of 11
(7,278 Views)

Zafer Hocam, Çalışma alanından mutlak değeri çıkardığımızda düzgün çalışıyor. Yani faz açılarını değiştirdiğimizde de sonucu hemen görebiliyoruz. Tekrardan Teşekkürler Hocam...

0 Kudos
Message 10 of 11
(7,269 Views)